10 hét 14 program

2024.07.02. 07:33

Újra indul a városnéző járat Gyöngyösön

Az 1-es jelű buszon idegenvezető mesél Gyöngyös útközben látott érdekességeiről. A városnéző helyi járat tavaly is nagy sikert aratott turisták és gyöngyösiek körében egyaránt.

Szabó István

Már a Tesco megállóhelynél sokan hallgatták az idegenvezetőt

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Július 3-án újra rendhagyó utazásra várják az érdeklődőket Gyöngyös egyik végétől a másikig, tájékoztatta portálunkat dr. Benkő Béla, a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület elnöke, a helyi Tourinform Iroda vezetője. Portálunkon már beszámoltunk arról, hogy a Tourinform Iroda szervezésében idén már harmadik alkalommal zajlik a mátraalji város népszerű rendezvénysorozata, a 10 hét 14 program. Ennek részeként tavaly indult az a különleges városnézés, amelyre az 1-es helyi járaton idegenvezető közreműködésével kerül sor. Dr. Benkő Béla közlése szerint e hét szerdán az 1-es jelű helyi közlekedésű busz 10 órakor induló járatán Horváth Kristóf idegenvezető fog mesélni Gyöngyösről, a Tesco felszállóhelytől a Seregély utcai végállomásig, ami körülbelül 50 percet vesz igénybe. A résztvevők a Tesco áruház megállójánál gyülekeznek, a program érvényes vonaljeggyel látogatható.

Dr. Benkő Béla már korábban arról beszélt portálunknak, hogy a tavalyi alkalmak nemcsak a turistáknak, de a helybelieknek is sok érdekességgel szolgáltak.

– Tudni kell erről a járatról, hogy nem csak a turisztikailag frekventált helyeket érinti, hanem végighalad az egész városon. Közben az  idegenvezető megismerti az utasokat az éppen látott épületek, utcák, parkok, szobrok történetével, érdekes tudnivalóival. 

A városnézéshez bármelyik menetrend szerinti megállónál lehet csatlakozni, vagy éppen félbeszakítani azt. 

Aki egyébként is utazna a helyi járaton, annak a megszokottnál színesebbé teszik az útját. Aki pedig gyaloglás helyett buszon nézné meg szívesen a várost, annak remek lehetőséget ad ez a program – részletezte korábban dr. Benkő Béla.

Mint megtudtunk tőle, az elmúlt nyárhoz hasonlóan idén is háromszor indul a városnéző helyi járat. Aki július 3-án lemarad a kirándulásról, július 31-én, illetve augusztus 14-én részese lehet az élménynek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában