Környezetünk

2024.07.10. 20:50

Virágos Egri Sétát tartanak a borünnepen

Virágok, fák, kertek témában ingyenes városnéző sétára várják a városi zöld értékek iránt is érdeklődőket Eger történelmi belvárosában az Egri Bor Ünnep második napján.

Heol.hu

Az Érsekkertet is érinti a séta

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Virágos Egri Séta néven az Eger Városi Turisztikai Kft. egy belvárosi sétát szervez, ahol szakavatott vezetők segítségével fedezhetik fel a városba érkező vendégek az épített örökséget és az azt körülölelő parkokat, védett fákat és egynyári növényeket. A másfél órás séta július 12-én 10 órakor indul az Egri Érseki Palota Díszkertjéből, ahonnan az Érsekkert érintésével a Megyeháza udvaráig sétálnak a résztvevők. Az esemény házigazdái a szakmájuk jeles képviselői lesznek:

• Badacsonyiné Bohus Gabriella, idegenvezető

• Ferenczy Tamás, Eger Város főkertésze

• Hacsi Tamás, tájépítész

A városnéző séta a Virágos Magyarország versenyhez kapcsolódik.  A környezetszépítő verseny célja, hogy olyan vonzó településképek épüljenek, amelyek kialakítása a fenntartható fejlődés jegyében történik. A közösségépítés is a célok között szerepel. Fontos, hogy a városok és falvak lakóinak életminősége javuljon, és hogy a környezettudatos gondolkodás a mindennapjaik szerves részévé váljon. A megmérettetés a természeti és az épített örökség megőrzéséhez és gyarapításához is hozzájárul. A Virágos Egri Sétán a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában