Finomságokat

2024.12.04. 19:59

Ezeket a csemegéket nem hagyhatod ki, ha az egri adventi vásárban jársz

Nemcsak fényár, hanem finom illatok is betöltik a Dobó teret decemberben. Az adventi vásárban különleges ételek és italok várják a kilátogatókat.

Szétnéztünk az egri adventi vásár kínálatában, milyen ételekkel, italokkal csábítgatják az árusok a téren sétálókat. Az illatok tekintetében nincs gond, aki nem éhesen érkezik, annak is garantáltan korogni fog a gyomra, amint beleszippant a levegőbe. Megkérdeztünk néhány árust, mi a kínálatuk, milyen különlegességekkel tudnak szolgálni.

Forró italok, zamatos ételek várnak mindenkit az egri adventi vásárban
Forró italok, zamatos ételek várnak mindenkit az egri adventi vásárban
Forrás: Huszár Márk/Heol.hu

A Petrény Pincészet képviseletében Petrény Norbert mondta el, hogy már 5. alkalommal vannak kint a Dobó téren.

- Palackos és forralt boraink is vannak kint, tudunk szolgálni forró csokival, de meglepő módon sokan fröccsöztek a hétvégén. Sőt, volt, akik gin-tonicot kerestek. Meglepő, hogy a hidegben a hideg italokat is keresik - mondta a kínálattal kapcsolatban.

Mint elmondta, a legkülönlegesebb italuk a konyakmeggyes vörös forraltbor, illetve az aszalt szilvás változat. Nem alkoholos forró italuk a chilis forró csoki.

- A chilit helyi termelőtől szerezzük be, a csoki pedig Belgiumból érkezik. Igyekszünk minőségi alapanyagokat használni. Ez persze az árakon is látszódik, bár a magyar pénztárcának megfelelőek az áraink ezzel együtt is. - mondta Petrény Norbert. Kiemelte, nem könnyű a bérleti díjat és a bódé fűtésének költségét kitermelni.

Fontosnak tartják, hogy a kulturált, minőségi italfogyasztásra buzdítsák a vásárlókat.

A Petrény Pincészet konyakmeggyes forralt vörösbora igazi különlegesség
A Petrény Pincészet konyakmeggyes forralt vörösbora igazi különlegesség
Forrás: Huszár Márk/Heol.hu

A verpeléti  Lajos Király Manufaktúra az első évben van kint a vásárban. A ribizliborral kereskedő cég nevében Leffler Sándor nyilatkozott, aki elmondta, hogy először az utcazenészek versenyén voltak Egerben. 

- Szerencsére az nagyon jól sikerült, és onnantól már könnyű volt az adventi vásárba is bekerülni - mondta Sándor.

- A forralt feketeribizli-borunk különleges, de készítünk pálinkát is ribizlivelőből, ez héj- és magmentes. Háziszörpünk és lekvárunk is van - emelte ki.

Mint megtudtuk, környezettudatosak, biogyümölcsből készítik termékeiket, a kiürült borosüvegeket hazaviszik, elmossák, újrahasznosítják. Kifejtette azt is, hogy próbálják a legjobb árat megtalálni, hogy a vásárlónak se kelljen túl sokat fizetnie, de ők se veszteséggel dolgozzanak. Adventi vásárba máshová nem mennének, de egész évben jelen vannak több rendezvényen is Debrecenben, Miskolcon, Szegeden is.

- Idén adománygyűjtésben is részt veszünk, az Igazgyöngy Alapítványnak gyűjtünk. 100 darab saját logós bögrét lehet vásárolni, ennek árát kapja az alapítvány - emelte ki Sándor.

A Lajos Király Manufaktúra igazi különlegességgel: forralt feketeribizlibort kínál
A Lajos Király Manufaktúra igazi különlegességgel: forralt feketeribizli-bort kínál
Forrás: Huszár Márk/Heol.hu

A Villa Völgy Pincészet másodjára van kint az adventi vásáron. 

- Sokan jönnek, eddig többen a tavalyinál - mondta Lénárt Balázs a pincészet képviseletében.  - A palackos borainkat sokan viszik, főleg a különlegesebbeket. Egységár alapján dolgozunk, de a különlegesebb borok persze drágábbak. 

Mint mondta, jövőre is szeretnének részt venni a vásáron. 

"A Kovács Kalács a legjobb kalács": az egri adventi vásárba Erdélyből is érkeztek

A Kovács Kalács az erdélyi Farkaslakról érkezett Egerbe. Szabó Zsolt, Józsa Imre és Beke Anikó első alkalommal árusít a Dobó téren.

- A Nemzeti Vágtán voltunk kint Szilvásváradon - mondta Szabó Zsolt. - Ott szerették a termékeinket, és visszahívtak minket.  Több díjat is bezsebeltünk már, 2018-ban az Év székelyföldi kürtőskalácsa címet nyertük el, Debrecenben pedig majd' 14 méter hosszú kürtőskalácsot készítettünk.

Újdonságként málnás és almás kalácsot is készítenek. 

A Kovács Kalács az erdélyi Farkaslakáról érkezett Egerbe
A Kovács Kalács az erdélyi Farkaslakáról érkezett Egerbe
Forrás: Huszár Márk/Heol.hu

A Bodega már a második alkalommal vesz részt az Eger Adventen. 

- 3 éve voltunk először, meg most - mondta Dobos György. - Szeretem ezt a hangulatot. Hamburgerrekkel, sajtos sült krumplival jöttünk, de vannak forró italaink is. A fűszeres forró almalé már 3 éve is sikeres volt. A churros csokiöntettel is kifejezetten népszerű.

Mint mondta, a hétfő nehezen indult, de a hétvége erős volt.

A Bodega körül is ínycsiklandozó illatok terjengenek
A Bodega körül is ínycsiklandozó illatok terjengenek
Forrás: Huszár Márk/Heol.hu

- A Kerekes Band koncertje idevonzotta az embereket, sokan ettek is nálunk - fogalmazott. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában