2025.04.27. 16:46
Konyhai eszközök, amit keveset használsz, pedig érdemes lenne
Ezekkel egy csomó időt spórolhatsz. Íme, így használd a konyhai eszközöket.
Te is rendszerint késsel szeleteled fel a zöldségeket, állandóan kanállal próbálod kiszedni a spagettit, és bosszankodsz, amikor a tésztamaradék a tál alján ragad? Lehet, hogy már ott lapul a fiókodban a megoldás, egy tökéletes konyhai eszköz – csak elfelejtetted, hogy létezik – írja a Mindmegette. A modern konyhák egyik legnagyobb ellentmondása, hogy tele vannak praktikus kis kütyükkel, amiket lelkesen megvettünk – aztán elfelejtettünk használni. Pedig ezek a konyhai eszközök nemcsak megkönnyítik a főzést, hanem időt és energiát is spórolhatunk a használatukkal. Itt az idő leporolni ezeket a rejtőzködő hősöket.

Konyhai eszközök: praktikusak ugye?
- Zöldségszeletelő
Szupergyors és tökéletesen egyforma szeletek – salátához, rakotthoz, chipshez. Ez az eszköz nemcsak a profi séfek titkos fegyvere, de a hétköznapi háziasszony legjobb barátja is lehetne.
- Krumplinyomó
Remek főtt tojás, avokádó vagy párolt zöldségek pürésítéséhez is. A legtöbben csak a krumplipüré készítésénél veszik elő, pedig ez az eszköz ennél sokoldalúbb és többször használható.
- Tésztafogó csipesz
Nemcsak spagettihez használható: bármilyen főtt zöldség, hússzelet gyors és tiszta kiszedéséhez is jobb, mint a kanál. Valamiért a legtöbb háztartásban ez a szuper kis eszköz csak a spagettinapokon kerül elő.
- Késes aprító
A hagymától a dióig bármit elintéz 10 másodperc alatt. Ha van ilyen eszközöd, miért és mit aprítasz késsel? Tudod, miért nem sírnak a séfek hagymapucolás közben? Mert van aprítójuk. Egy jó kis gépi (vagy akár kézi) aprító nemcsak a hagymát aprítja meg pillanatok alatt.
- Szilikon spatula
Simán kiszedhetsz vele mindent a tálból, lábasból, és nem kap le semmi főzés közben. A szilikon spatula a modern konyhák titkos sztárja. Rugalmas, hőálló, nem karcol, és hihetetlenül jól követi a tál vagy edény formáját.