kápolna

2017.07.23. 07:54

Robogót ajándékoztak a „régi motorosok” a macskaárvaháznak

Állatvédelem: nem csak ráfordított pénzekről van szó, hanem társadalmi szemléletformálásról is.

S. S.

​Bóday Pál, a Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumának elnöke köszöntötte szombaton délután a kápolnai menhelynél összegyűlteket. Az Egri Régi Járművek Egyesülete tagjai, a sajtó és érdeklődő állatbarátok abból az alkalomból gyűltek össze a két éve avatott létesítmény bejáratánál, hogy az egri egyesület egy veterán korú, önkéntes munka keretében felújított robogót adományozott a Kápolnán működő állatvédő szervezetnek, a Macskaárvaház Alapítványnak.

Györe Tamás (balról), Kiss Norbert, Bóday Pál, Nyitrai Zsolt Fotó: Huszár Márk

Nyitrai Zsolt Eger és térsége országgyűlési képviselője, a miniszterelnökségen működő civil államtitkárság vezetőjeként az állatvédelem ügyeivel is foglalkozó politikusként beszélt a kormányzat azon törekvéseiről, amelyeket az állatvédelem területén szándékozik megvalósítani. Így megemlítette, hogy a 2017-es esztendő költségvetésében szerepelt először külön rovaton az állatvédelem, s a már elfogadott 2018-as büdzsében pedig növekedést mutat az egyébként jelentős összeg. A képviselő szerint azonban nem csak ráfordított pénzekről – idén több, mint hárommilliárd forint – van szó, amikor az állatok védelméről beszélünk, hanem társadalmi szemléletformálásról is.

 

Az Egri Régi Járművek Egyesülete nevében a robogót a kuratórium elnöke, az ötlet gazdája Györe Tamás adta át a Macskaárvaház alapítvány kuratóriumi tagjának, Kiss Norbert, hatszoros magyar bajnok, kétszeres Európa bajnok autóversenyzőnek.

S. S.

Címkék#civil élet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában