balaton

2017.07.23. 16:33

Kétszáz balatonit hívott haza a harang

Több mint kétszáz Balatonból elszármazott vett részt a számukra szervezett találkozón szombaton.

T. B.

A rendezvényt fellépők tették színesebbé, de a beszélgetések jelentették a legnagyobb élményt. Bemutatták a térségről szóló fotóalbumot, amelyet Gál Cecília és a Vidóczki Fotókör tagjai készítettek az önkormányzatokkal közösen.

Egy Balatonból elszármazott család tagjai bejelentették, a nemrég elhunyt dr. Kormos-Deák Sándor emlékére, tehetséges, de rászoruló balatoni fiatalok támogatására létrehozta a Balatoni Álomműhely Alapítványt.

 

Udzeliné Murányi Enikő polgármester köszöntőjében elmondta, aki egy kis ideig is élt a településen, mindig balatoni marad. Különleges a falu, hiszen aki innen elköltözik, az visszavágyik és visszatér. Kovács Péter újságíró fölelevenítette, a találkozó jelképe a műemlék harang, amelyet 1523-ban öntöttek, eredetileg Bükkszentmárton részére. A harang a mocsárban elsüllyedt, végül a balatoniaké lett. Az egri érsek kimondta, a balatoni harangot

nem önthetik be ágyúnak.

T. B.

Címkék#civil élet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában