szihalom

2018.03.16. 19:50

Akinek van, ad, aki rászorul, az pedig elvesz

Heves megyében elsőként Szihalomra hozta el az „Enni adok – enni kapok” ételdobozát a Re-Formáló Egyesület.

Sike Sándor

Telik az ételdoboz élelemmel a rászorulóknak

Forrás: HMH

Fotó: Sike Sándor

A kétfakkos, vízhatlan, a nap 24 órájában a rászorulók rendelkezésére álló eszközből eddig az országban huszonötöt helyeztek ki. Vasárnap érkezett meg a doboz, amelyet felszereltek, majd  Smudláné Fazekas­ Gitka, a Re-Formáló elnöke ünnepélyesen átadta a rendeltetésének.

Az ételdoboz Szihalomra szállítását a helyi székhelyű, de szélesebb körben tevékenykedő Kisbocs Baba-Mama Közhasznú Egyesület Jó Tündér Szolgálata szervezte. Az egyesület elnöke, Galyasné Dósa Katalin vette fel a fővárosiakkal a kapcsolatot.

– A Jó Tündér Szolgálatunknak éppen hasonló a célja, családokhoz mennek ki és visznek élelmet, illetve mindenféle ruhaneműt, akár szakembert is. Úgy gondoltam, hogy a mi profilunknak ez egy alternatív megfelelője – ­mondta Galyasné, aki jelezte, hogy az egyesületük megyei szinten működik, 2006-ban alakultak. Szerinte ez az ételdoboz egyfajta szemléletformálás is a társadalmi felelősségvállalásra. Arra tanít, hogy az életünk szerves része legyen elvinni a maradékot, vagy vásárláskor egy tésztával, vagy egy májkrémmel többet venni. A hátrányos helyzetű ember pedig, aki éhes, ebből ki tudja venni, amire szüksége van.

Telik az ételdoboz élelemmel a rászorulóknak
Forrás: HMH | Fotós: Sike Sándor

– Füzesabonyban működik a „Kisbocs” önkéntes pont. Itt 480 önkéntes regisztrált. Folyamatosan aktív segítőnk ebből legalább félszáz ember Füzesabonyból, Szihalomról, Besenyőtelekről, Egerből, Mezőkövesdről. Éves szinten három nagy rendezvényünk van, most készülünk a május 19-i Civil Expóra – tette hozzá az egyesületi elnök.

A programjaik

A szihalmi egyesület állandó rendezvénye az egészségnap szeptember 29-én. Az idén Győrffy Pál lesz a vendég. Decemberben tartják a Mikulás-­napot. Mindig meglepnek egy óvodát. Tavaly a feldíszített fogattal a Mikulás Besenyőtelek mélyszegénységben élő gyerekeit látogatta meg. A családsegítő munkatársai készítették el nekik a fínomságokat. Ez fantasztikus élmény volt az egyesületi elnök szerint. Nekik is, kivitelezőknek, de a gyerekeknek is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában