heves megye

2018.04.17. 15:36

Álhír terjed az interneten, ne dőljön be!

Sajnálatos módon hetek óta terjed az interneten egy sokakat megtévesztő álhír, mely szerint 2,5 millió forintos támogatás igényelhető lakásfelújításra, korszerűsítésre, s mindehhez nem kell mást tenni, mint elmenni az önkormányzathoz és igényelni az összeget. Mindez nem igaz, a kamuhírnek semmilyen alapja sincs.

Az egri Polgármesteri Hivatal szakirodáján is többen érdeklődtek a lehetőség iránt, telefonon és személyesen is. Az álhír terjesztői sokakat becsaptak: az ilyen jellegű támogatásokat kereső, többségükben rászoruló, nagycsaládos, vagy idős emberekben keltették fel az érdeklődést és az otthonuk felújításának reményét egy hazugsággal, egy nem létező támogatás kapcsán – tájékoztatta portálunkat kedden Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala.

A kamu-írásokban megnevezett Magyar Energiahatékonysági Intézet (MEHI) elhatárolódik a tartalomtól és azt javasolja mindenkinek, hogy ellenőrizze az információ forrását, mielőtt tovább terjeszti a minden alapot nélkülöző „hírt”. A hazugságot terjesztő internetes oldalak és közösségi profilok tudatosan ferdítik el az eredeti információt, a saját olvasottságuk és népszerűségük növelése érdekében.

Címkék#heves megye

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában