heves megye

2017.07.22. 17:17

Átlagos lesz az őszi búza hozama is

A hajrában tart az aratás a megyében, tájékoztatott Jakab Tamás, a Nemzeti ­Agrárgazdasági Kamara megyei ­igazgatója.

T. B.

Fotó: Shutterstock

Az őszi árpa betakarítása után elmondható, hogy a termésátlagok jók, az átvételi árak viszont rendkívül alacsonyak. Az őszi káposztarepce hozama megfelel a korábbi évek átlagának.

Az őszi búza aratása a hajrájához ért, a területek kétharmadáról gyűjtötték be a termést. A gazdák bíztak a jó eredményben, ezért csalódás az eddig mutatkozó átlagos hozam. A kisebb térségeken belül mutatkozó egyenlőtlen időjárási feltételek, a heterogén csapadékeloszlás hatására a táblák rendkívül vegyes képet mutatnak mind mennyiségben, mind minőségben. Árban nincs jelentős elmozdulás az előző évhez képest, idén sem zárnak rekord évet a termelők.

A rövid csapadékos időszakok kis időre hátráltatták, és a foltszerűen jelentkező megdőlések is nehezítik a munkát, de a következő napok kedvező időjárása lehetővé teszi az időben történő aratást. Zajlik a szalmabálázás és a tarlók lezárása is.

T. B.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában