Kerecsend

2017.09.25. 12:33

Az idei évben megújulhat a járhatatlan járda

Sokadszorra nyújtotta be idén pályázatát az önkormányzat a Demjéni úti járda felújítására. Végre zöldutat kapott a beruházás, amit 15 millió forinttal támogat a Belügy­minisztérium.

B. K.

A munkálatok során a már csak helyenként meglévő betonjárdát felszedik, új alapot képeznek, s közel ezer négyzetméternyi térkő burkolattal látják el. A rekonstrukció a posta előtti teret is érinti, ahol kiszedik egy kivágott, hatalmas fa maradványait, megoldják a csapadékvíz-elvezetést, s térkő burkolattal ellátva akadálymentessé teszik a területet. A kivitelezőt már a napokban kiválasztják, így az építés idén befejeződik.

Minderről a Demjéni úton élőket lakossági fórumon tájékoztatják majd. Ezen a fórumon lehetőség adódik az észrevételek, a javaslatok megvitatására is.

Mint Kiss Sándor jegyzőtől megtudtuk, a kerecsendi önkormányzat nem veti el a Demjéni úti kerékpárút megépítéséről szóló tervét sem, s bíznak abban, hogy Kerecsend is csatlakozhat az Egerszalók–Demjén közötti szakaszhoz.

B. K.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában