labdarúgás

2017.07.27. 17:42

Boldogan korzózó gyöngyösi fiatalok

Százszázalékos teljesítmények mátraaljai részről.

H. F. Zs.

Az U15-ös gárda a felnőttek utolsó meccsén Hiesz György polgármester társaságában szurkolhatott Fotó: Czímer Tamás

Gyöngyösön boldogabban korzónak idén nyáron a Fő téren, ugyanis a Mátra kapujának tizenkét labdarúgó-csapata is bajnoki címet szerzett. Ezekből hat együttes hagyományos kategóriában ért el sikert: a GYAK megyei I. osztályú felnőtt és a Pest megyei bajnokságban startolt női együttesén kívül az U15-ös II. osztályú Közép-Kelet bajnokságban indult korosztálya és a megyei U14-es, Nyugati csoportban szerepelt korosztálya is az élen végzett, míg az Energia SC két gárdája vehetett át aranyérmet.

– Fenomenális érzés volt, hogy a GYAK felnőtt együttesével ünnepelhettünk a két csapat aranyát – szólt Tóth Krisztián, az U15-ös gárda jobbhátvédje, aki hobbi foci közben karját törte. – A felnőttek utolsó meccsén Hiesz György polgármester mellett szurkolhattunk a nézőtéren. A mi bajnokságunkban hét pont előnnyel zártunk a csúcson. A mezőnyben több országosan kiemelkedő együttes elé soroltunk az élre, ezért kifejezetten nagy öröm a végső diadal.

Tóth Krisztián a karját törte Fotó: Hego Kreatív Stúdió

Az edzőként Nagy-György Gábor irányította tizenegy sikerének receptje az volt, hogy csapatként igen egységesnek számított, a játékosok technikailag rengeteget fejlődtek és gyorsabban gondolkodnak.

– Tizennyolc góllal lettem házigólkirály a bajnokcsapatban – nyilatkozta Mihályi Erik, az U14-es együttes támadója. – A legtöbbnek mutatkozott a mezőnyben az a 112 találat, amelyből ennyit halásztam el. A csapatból így többen sok rovátkával kivették részüket a gólvadászatban, ezért akár más játékos is lehetett volna a legjobb, ha a sors másként hozza. De ekként alakult. E mellett a legkevesebb kapott gól is a miénk lett.

Mihályi Erik házi gólkirály lett Fotó: Hego Kreatív Stúdió

A csapat százszázalékos teljesítménnyel, fölényesen nyerte a sorozatot. A védelem felülmúlhatatlannak látszott, olyannak, mint a betonfal. Heti három edzést tartott Benedek Szabolcs, amely nélkül nem ment volna. E felett kijártunk a barátokkal focizgatni önszántunkból. Fejlesztettük a technikát. Ilyenkor meg mertem csinálni az esernyőcselt is, de a bajnokin nem, mert kitört volna a balhé, mint Neymarnál. A góljaim által lettem erős. Falusi gyerek vagyok, így nem totojázok, ha adják a bőrt, felőlem már mehet is a hálóba rögvest.

Az U15-ös gárda a felnőttek utolsó meccsén Hiesz György polgármester társaságában szurkolhatott Fotó: Czímer Tamás

– Az U15-ben az erős élmezőnyhöz pozícionáltuk magunkat – fogalmazott Nagy-György Gábor, a GYAK utánpótlás szakágvezetője. – Nagy munkát végeztünk, hogy összeszedjük a korosztályt. Környékbeli gyerekekből verbuváltunk, s egy rendkívül erős gárda jött össze, amely csapatként jól működött. Az U14-es együttes kiemelkedett a saját bajnokságában, s ennek megfelelő eredménnyel zárt. A gyepen túl ezek mellett az utánpótlás csapatainknak további három aranyérme született futsalban az U17-es és az U15-ös társulattal, valamint a lány U13-as gárdával, továbbá egy strandlabdarúgásban az U19-es korosztállyal.

Csúcsra járatás és hab a tortán

Az Energia SC megyei II. osztályú felnőtt gárdáján kívül az U16-os korosztály is csúcsra járatta magát a Nyugati csoport mezőnyében, s nem csak járatta, ott is maradt. A hagyományos labdarúgás mellett azonban a strandfoci is örömöt okozott, ugyanis ott az U16-os és az U14-es együttes is az aranyérmet hódította el. Az ESC felnőtt gárdája a Nemzeti Strandlabdarúgó Liga legjobbjai közlé tartozik.

A Gyöngyösi AK esetében a habot a tortán az jelentette, hogy a bajnoki aranyak után a klub felnőtt női alakulata a Pest megyei kupát is a magasba emelhette.

 

H. F. Zs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában