2017.10.19. 18:59
Gasztro Randi: végre Egerbe is megérkezett
Budapest és a Balaton után Egerbe is megérkezett a Gasztro Randi nevű rendezvény, melyet először tartottak a megyeszékhelyen, csütörtökön.
Tapasztalatcserét is tartottak az érdeklődők Fotó: Berán Dániel
Kóstolónapot tartottak a Gasztro Randi nevű kezdeményezés keretében, melynek célja, hogy elősegítse a vendéglátóhelyek és a termelők közötti párbeszédet. Vigné Boóc Judit a szervező Felelős Gasztrohős Alapítvány munkatársa elmondta, szervezetük a környezetbarát étkezést támogatja és hirdeti. Ennek jegyében alkották meg a Fenntartható Vendéglátóhely minősítést is, melynek egyik kritériuma, hogy az éttermek és cukrászdák minimum harminc százalékban hazai termékekkel dolgozzanak.
A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is kivette a részét a szervezésből, hiszen az Eger Megyei Jogú Város Foglalkoztatási Paktumának fókuszában a helyi termelők segítése áll. Becskei Márk projektiroda-vezető arról szólt megyénkben nagyjából nyolcvan termelő van, s az ilyen alkalmakkal hosszú távú piacot találhatnak maguknak.
Az ismerkedésen, bemutatáson túl tapasztalatcserét is tartottak az érdeklődők a rendezvényen, ahova Heves megyéből tizenöt vendéglátóhely, tizenhat termelő és négy környezetbarát termékeket gyártó cég érkezett.
Berecz Renáta