lőrinci

2017.07.21. 16:52

Cirkusz a Csincsa bandával

Lőrinci legmélyebben fekvő része – amelyet ennélfogva Laposként emleget a köznyelv – nem túl régóta lakott terület.

T. O.

A mély vízelvezető árok – helyi elnevezéssel: Csincsa – mentén pár évtizede emeltek házakat, s a szakaszt a Kossuth utca folytatásaként tartják számon. Kiváló lakóközösség gyűlt itt össze.

Alig tucatnyi család, amelyek tagjai – akik Csincsa bandának nevezik a társaságukat – igyekeznek ünneppé varázsolni a hétköznapokat. Ötletekben nincs hiány. A napokban elhatározták, hogy cirkusszal szórakoztatják önmagukat és egymást. Juhászné Kasza Katiék udvarán sátrat vertek, sütés-főzéshez láttak, az apukák és a nagypapák felszerelték a hangtechnikát, a gyerekek (a legkisebbektől a bakfisokig) pedig napokon át készültek a számukra nagy produkciókra.

Volt ott minden: bűvész, zsonglőr, légtornász, táncosok, akár egy igazi cirkuszban. A padokon helyet foglaló felnőttek videóztak, fotóztak és lelkesen tapsoltak a kunsztoknak. Jó móka volt, és már megvan a következő program is: három szülinapot ünnepelnek közösen.

Címkék#civil élet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában