HEVES MEGYE

2018.03.21. 11:04

Csütörtöktől szűnhetnek meg a télies útviszonyok

Habár az utóbbi napok szeszélyes időjárása hétfőn enyhülni látszott, nincs még vége a hirtelen jött télies időnek – figyelmeztet a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság, amely a hétvégén csaknem húsz alkalommal avatkozott be a zord idő okozta kár­eseményeknél.

L. R.

A közutak a megye szinte minden területén jól járható­ak, ám ma még előfordulhat havazás, ónos eső és fagy, amelyek veszélyes helyzeteket teremthetnek. A Magyar Közút Zrt. arra figyelmezteti a közlekedőket, az elkövetkező napokban csak a téli viszonyoknak megfelelő felkészültséggel induljanak útnak, időben tájékozódva az időjárás várható változásairól. Enyhülést érdemben valószínűleg csak a hétvége hoz majd.

Még várható enyhébb havazás az elkövetkező napokban Fotó: Czímer Tamás

A Magyar Közút Nonprofit Kft. jelentése szerint az M3-as autópálya jól járható, sónedves a burkolat. Felhívja ugyanakkor a figyelmet, hogy a hirtelen feltámadó szél a lekotort havat rövid idő alatt visszahordhatja az aszfaltra, ónos eső idején a csapadék lemoshatja a kijuttatott szóróanyagokat az útról, ezért továbbra is fokozott odafigyeléssel tanácsos útnak indulni.

Tóth Szabolcs, a gyöngyösi Városgondozási Zrt. köztisztaságért felelős üzletágvezetője elmondta, elmaradtak a hétfő reggelre várt mínuszok, így a városban és az alacsonyabban fekvő mátrai településeken is elolvadt a maradék hó és jég a burkolatról. Néhol latyakosak, de már járhatóak az utak a Felső-Mátrában is, ahol napközben több munkagép dolgozott a helyreállításon.

– A megyeszékhelyen szombattól folyamatosan dolgoznak az utak csúszásmentesítésén, hétfőn a járdákat és buszmegállókat is felszórták – közölte Farkas Bernadett, a Városgondozás Eger Kft. kommunikációs vezetője, hozzá­téve: készen állnak az időjárás-változásokra.

Címkék#civil élet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában