eger

2018.11.15. 17:24

Egri olimpiai bajnokoké a második csillag

Négy vízilabdázó előtt tiszteleg a város.

M. H.

Olimpiai bajnokok egymás között Fotó: Nemes Róbert

A háromszoros olimpiai bajnok Biros Péter és Szécsi Zoltán mellett, az egri születésű kétszeres olimpiai bajnok, Madaras Norbert, illetve az egri vízilabda csapat egykori játékosaként olimpiai aranyérmet szerző Pócsik Dénes neve látható a második Egri Csillagon. A neves olimpikonok kézjegyével ellátott díszkövet ünnepélyes keretek között csütörtökön helyezte el az Eger Sikeréért Egyesület az Érsek utcában, azaz az Egri Csillagok Sétányán, ahol személyesen vett részt a három egykori bajnok.

– Pócsik Dénes sajnálatos módon már nem lehet köztünk – mondta Honfi Gábor, az Eger Sikeréért Egyesület elnöke, majd idézett abból a levélből, melyet a bajnok lánya küldött a különleges alkalomra. – Apukám igazi lokálpatrióta volt, és ha jelen lenne, mérhetetlenül büszke lenne – írta.

Olimpiai bajnokok egymás mellett Fotó: Nemes Róbert

Az eseményen elhangzott, a következő években az emléktáblákból önkormányzati ciklusonként legfeljebb tízet raknak majd le, melyekkel azok előtt kívánnak tisztelegni, akik munkásságukkal, életművükkel hozzájárultak a város fejlődéséhez s hírnevének erősítéséhez.

 

Címkék#egér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában