visszatekintő

2018.01.23. 17:23

Egykor és most az egri termálfürdő – Fotókkal

Medencékkel, élményszigettel, sportpályákkal és játszótérrel is várja az embereket az egri strand, amely évtizedek óta hűségesen szolgálja a fürdőzni vágyókat.

Fotó: Fortepan

Az egri strand 1932-ben nyitotta meg kapuit a fürdőzők előtt. Ez Magyarország egyik legszebb, legismertebb fürdőhelye. Az öt hektáron elterülő parkfürdő mindmáig a gyógyulni, sportolni és szórakozni vágyók paradicsomának számít.

A strandfürdő területén mindig is rengeteg ember gyűlt össze a nyári időszakban. Ez a kép 1964-ben készült Fotó: Fortepan

A fedett-nyitott vízi élménysziget 12 medencével, sportpályákkal, játszótérrel és a Török Fürdőbe közvetlen átjárási lehetőséggel várja az embereket. A vendégek egész évben modern körülmények között élvezhetik a radonos gyógyvíz illetve kénes termálvíz jótékony hatásait. A termálfürdő északi felén inkább a gyógyvizes, csendesebb fürdőző funkciók telepedtek meg, míg a déli területet a gyermekbarát, fiatalosabb strandolásnak alakították ki.

Az emberek a gyógyvíz hatásait is élvezhetik. Érdemes szemrevételezni a kor (1937) fürdőruhadivatját Fotó: Fortepan

A gyermekek számára kialakítottak egy kisebb medencét, amelyben egy játékra alkalmas vár is helyet kapott. A gyerekek ezen kívül egy hatalmas élménymedencét is kipróbálhatnak, ezzel együtt a víz minden pozitív hatását kihasználva lazíthatnak.

Az egri strandfürdő 1959-ben Fotó: Fortepan

A fürdő az elmúlt évtizedeken több változáson átesett, alapvonásait, stílusjegyeit azonban a mai napig megőrizte. A turisták körében természetesen leginkább a nyári időszakban népszerű a strand, ahol 2017-ben is az Egri Rendőrkapitányság munkatársai figyeltek a látogatók értékeinek biztonságára.

És napjainkban... Fotó: egertermal.hu

 

Címkék#egér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában