gyöngyös

2018.01.21. 15:22

Egymillió forint a látássérült emberek megsegítésére

Az idei Lions bálon is az adakozásé volt a főszerep, egymillió forintot jött össze.

H. É.

Egymillió forint gyűlt össze a Mátra Lions Club idei jótékonysági bálján. Az évek óta hagyományos összejövetelnek a Kékes Étterem adott otthont, ahol a jó étkeken túl a térség legkiválóbb borait is kínálták.

Harsányiné Czékmány Katalin portálunk kérdésére elmondta, a befolyt összeget a klub az éves jótékonysági akció során használja fel. A klub elnöke kitért arra is, hogy az immár több mint húsz éve alapított Mátra Lions Klub célja, hogy a városban és a térségben élő vakokat és gyengén látókat, valamint a látássérülteket támogassa.

Nem maradt üres asztal a Lions bálon Fotó: Czímer Tamás

– Vannak állandó jótékonysági programjaink, ilyen a vakok és gyengénlátók helyi egyesületének támogatása, a lakosság számára az ingyenes éves szemészeti szűrővizsgálat, de egyéni kérésekben is segítünk. Már harmadik éve finanszírozza klubunk egy óvodás látássérült kisfiú speciális kontaktlencséjét, de egy súlyosan látássérült kislánynak is vásároltunk nyáron egy speciális szemüveget, amellyel az olvasását tudtuk segíteni  – tájékoztatott a klub vezetője. Hozzátette azt is, erőikhez mérten igyekeznek más hátrányos helyzetben élőknek is segítő kezet nyújtani. A fiatal felnőttek bentlakásos otthonának megvalósítására is nagyobb összeget ajánlottak fel és decemberben az autista gyerekeket is ajándékcsomagokkal támogatták, ahogy a nagycsaládosok egyesületét is.

Hiesz György polgármester sem hiányzott az eseményről Fotó: Czímer Tamás

Megtudtuk, a mátraaljai városban csaknem hetven ember él valamilyen fokú látássérüléssel, az idén kiemelt figyelmet fordítanak majd – az országos Lions klubhoz csatlakozva – a diabétesz szemészeti szövődményeinek megelőzésére is.

 

Címkék#gyöngyös

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában