újhatvan

2017.08.19. 16:43

Elköszönt a nyájtól az atya

Zsúfolásig megtelt templomban, több száz hívő jelenlétében búcsúzott el a Zagyva-parti várostól Bokros Levente plébános.

T. O.

Bokros Levente és Horváth Richárd Fotó: H. Szabó Sándor

Utolsó itteni istentisztelete alkalmával bemutatta utódját, Farkas László atyát, és arra kérte az újhatvaniakat, hogy szeretettel fogadják őt.

Bokros Levente nem engedte szomorkodni a jelenlévőket; hűen önmagához, humorral oldotta az elköszönés szomorú pillanatait. A hívek közül sokan könnyeikkel küszködve a szentmise végén az oltárhoz vonultak, és az utolsó közös Miatyánkot kéz a kézben mondták el kedvelt lelkipásztorukkal. A szentmisén jelen volt Horváth Richárd polgármester is, aki nemcsak városvezetőként, hanem barátként is búcsúzott Levente atyától, akit az újhatvani egyházközösség örökös díszpolgárává avatott. A híveket a szertartást követően a régi és az új lelkiatya kézfogással engedte útra.

Bokros Levente és Horváth Richárd Fotó: H. Szabó Sándor

Mint arról korábban lapunkban már beszámoltunk, a hívek nem szerették volna, hogy Bokros Leventét elhelyezzék a városból, s ennek érdekében Horváth Richárd a váci püspököt, dr. Beer Miklóst is felkereste.

T. O.

Címkék#hatvan

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában