heves megye

2018.02.13. 16:50

Havazás: több baleset is történt a csúszós utakon

Kedden virradóra megyénket is elérte a hidegfront, mely havazást, havas esőt hozott. Fennakadás nincs, ám sajnos már több baleset történt.

Heol

Az előrejelzéseknek megfelelően keddre virradóra délnyugat felől elérte térségünket a hétfőn átvonult hullámzó hidegfront déli ágán képződő mediterrán ciklon, így hajnalban egyre többfelé havazás, havas eső kezdődött.

Egerben kedden reggel mint a mesében, olyan nagy pelyhekben hullt sűrűn, lassan a hó. A táj azonban nem sokáig maradt fehér.

Mátraháza
Parádsasvár Forrás: Időkép

Hiába esik egész nap, mégsem gyarapszik mindenhol a hótakaró. Az ország nagy részén a pozitív hőmérsékletnek köszönhetően inkább olvad a hó, mintsem megmaradna.

Balesetek miatt útlezárások

Lázár Levente megyei rendőrségi sajtóreferens a heol.hu-nak elmondta: kedden délután Eger és Kerecsend közöttszalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 7-es kilométernél. Személyi sérülés nem történt. Tart a helyszínelés.

A 24-es főúton, Parádsasvárnál egy autóbusz csúszott az árokba. Szerencsére ebben az esetben sem sérült meg senki, ám a busz mentése és a helyszínelés miatt félpályás útlezárás van érvényben.

Forrás: Facebook/I ♥ Mátra

Nem messze az előbbi helyszíntől egy kamion is az árokba ment, szintén anyagi káros a baleset.

A rendőrség munkatársai felhívják a közlekedők figyelmét, hogy a mátrai szakaszokon havas eső, hó esik, ezért az utak csúszóssá váltak, így kérnek mindenkit, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek!

Mátraszentistván Forrás: facebook.com/matraszentistvan/

 Sónedvesek, vizesek az utak

Az Útinform kedd kora délutáni jelentése szerint a gyorsforgalmi és főutak jellemzően sónedvesek, vizesek. A Dunántúlon előfordulhatnak latyakos mellékutak a havas területek környezetében.

A látási viszonyok megfelelőek. Szélcsend van, vagy gyenge a légmozgás, mindössze Körmend és Zalaegerszeg térségében mértek közepes erejű széllökéseket. A hőmérséklet -2 és +5 fok közötti.

Fagyos hajnalok jönnek

Az előrejelzések szerint csütörtökön eleinte északkeleten még előfordulhat jelentéktelen hószállingózás, a középső országrészben pedig párásan, ködösen indulhat a nap.

Pénteken szintén az ország nagy részén fagyos reggelre ébredhetünk, -5 és 0 fok között alakulnak a hőmérsékleti értékek, párásság legfeljebb a keleti határ mentén valószínű.

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában