eger

2018.03.20. 18:49

Gimnazistákat is megszólít a tárlat: akár Abigélnek is üzenhetünk

Szabó Magda egyszerre klasszikus és kortárs is.

Berecz R.

Bábszínházi kellékek is színesítik a tárlatot Fotó: Berán Dániel

Szabó Magda emlékkiállítás nyílt kedden az Eszterházy Károly Egyetem Tittel Pál Könyvtárában, ahol Debrecen város és a Móra Kiadó közös gyűjteményét tekinthetik meg az érdeklődők. A megnyitón dr. Kusper Judit, a Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Intézet igazgatója arról szólt, Szabó Magda klasszikus és kortárs írónk, s a cél, hogy középiskolásokat, gimnazistákat is megszólítson a tárlat.

– A vándorkiállítás tavaly ősszel indult útjára, s mivel az írónő Debrecen szülötte volt, a városi bábszínház kellékeit is felhasználták a tárlat bemutatásához – tudtuk meg Kun Zsuzsanna szaktájékoztatótól.

A hét poszterből álló kiállítás Szabó Magda gyermek- és ifjúságirodalmi munkásságát jeleníti meg, s azokat a bábszínházi kellékeket, melyek kapcsolódnak e művekhez.

Bábszínházi kellékek is színesítik a tárlatot Fotó: Berán Dániel

A tárlat interaktív kelléke egy táblagép, amin filmrészleteket, Szabó Magdával készült interjúkat lehet megtekinteni. A bejáratnál elhelyezett üzenőfalon a látogatók üzenhetnek is Abigélnek. Az ingyenes kiállítás április 9-ig látható a Líceum épületében.

 

Címkék#egér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában