medvesztori - a folytatás

2018.06.21. 22:00

Heves határában is medvét láttak: mit tegyen, ha találkozna vele?

Újabb fejezetéhez érkezett a soha véget nem érős medvesztori.

HEOL

Csütörtökön a dél-hevesi kistérségi társulás írt figyelemfelhívó körlevelet, amelyben figyelmeztetnek a továbbra is fennálló medveveszélyre. Mint a levélben írják, most Heves határában, a 31-es számú út mellett fedeztek fel egy barnamedvét.

A folyamatos medveészlelésekre reagálva a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága (BNPI) közleményt adott ki. Ebben felhívják a figyelmet arra, hogy az eddigi tapasztalatok alapján a medvék békések, elsősorban vadgyümölccsel, cseresznyével, meggyel, eperrel táplálkoznak.

A BNPI Természetvédelmi Őrszolgálata, valamint a rendvédelmi szervek közös összefogásával folyik a medvék megfigyelése a lakosság és a medvék nyugalmának védelme érdekében.

Arra kérik a lakosságot, hogy a medvét ne zavarják meg, a találkozást kerüljék el, a barnamedvék megközelítése, üldözése veszélyes. Hangsúlyozzák, hogy az esetleges észlelésről értesítsék az illetékes nemzeti parkot, vagy a rendőrséget a 112 hívószámon.

A BNPI felvételei a medvék viselkedéséről:

Kezdőképünk illusztráció Fotó: BNPI

Címkék#heves megye

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában