eger

2018.04.24. 20:33

Jubileumi kongresszus: fajsúlyos témákról tanácskoznak

Az egészségügy helyzetéről, az ágazatot befolyásoló témákról kezdődött meg széles körű szakmai tanácskozás kedden, a Hotel Eger & Parkban.

Berecz R.

A konferencia ingyenes szűrővizsgálatokkal is kiegészült Fotó: Berán Dániel/HMH

A jubileumi, harmincadik alkalommal megszervezett konferencia – mely egészen péntekig tart – ingyenes egészségügyi vizsgálatokkal is kiegészült az épület előtt. A szűrőbusz népszerű volt, melyet jól mutat, hogy a tizenegy órakor jelentkezők leghamarabb délután kerülhettek sorra.

A Magyar Kórházszövetség idei szakmai tanácskozásának első napján is fajsúlyos témákról beszéltek a szakemberek, így a rezidensképzésről, a kórházi finanszírozást befolyásoló tényezőkről, s a betegpanaszok kezeléséről is.

A konferencia ­megnyitóján Habis László ­polgármester örömét fejezte ki, hogy a megyeszékhelyen­ hamarosan négy felnőtt háziorvosi és egy gyermek-­háziorvosi szolgáltatóval praxisközösség alakul.

Dr. Vácity József, a Markhot Ferenc kórház főigazgatója a jelen és jövő kongresszusának nevezte az eseményt, s szerinte még intenzívebben ­formálhatja a szövetség a hazai egészségügyet. Dr. Svébis Mihály, a Magyar Kórházszövetség ­elnöke elmondta, fontos szakmapolitikai fórum kezdődött, s az utolsó napon, pénteken Ónodi-­Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár is előadást tart majd.

A konferencia ingyenes szűrővizsgálatokkal is kiegészült Fotó: Berán Dániel/HMH

A konferenciához kap­csolódva speciális szűrő­kamionban végeztek vizsgálatokat, mely még szerdán is elér­hető a lakosságnak­. Lehetőséget biztosítanak például bőr-, hallás-, visszér-, prosztata-, valamint laktózvizsgálatok elvégzésére is.

Címkék#egér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában