időjárás

2017.07.24. 15:13

Kánikula után záporok, zivatarok

Hétfőn a nap nagy részében még marad a kánikula, utána viszont hidegfront vonul át térségünk felett.

idokep.hu/heol.hu

Keddtől záporokra, zivatarokra számíthatunk Fotó: Pixa Bay (illusztráció)

Hétfőn még sokfelé marad a hőség, 29-36 fok között alakul a csúcshőmérséklet, ennél hűvösebb nyugaton, északnyugaton lehet. Élénk délies légmozgás lesz jellemző. A megnövekvő felhőzetből eleinte nyugaton, északnyugaton, majd délutántól délnyugat felől már többfelé kell számítani heves záporok, zivatarok kialakulására, melyekhez jégeső, felhőszakadás és viharos széllökések társulhatnak – olvasható az idokep.hu előrejelzésében.

Kedden átvonul a hidegfront, többfelé feltámad az északnyugati szél. További záporok, zivatarok egyre inkább keleten, északkeleten várhatók, napközben nyugat felől felszakadozik a felhőzet. Felfrissül a levegő, délután 22-27 fok valószínű.

Keddtől záporokra, zivatarokra számíthatunk Fotó: Pixa Bay (illusztráció)

Szerdán főként a Dunántúlon alakulhat ki zápor, egy-egy zivatar, keletebbre több napsütés ígérkezik. Főként északon lehet élénk a légmozgás. Továbbra is mérsékelt marad a nappali felmelegedés, 22-28 fokot mérhetünk.

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában