eger

2018.03.19. 19:40

Kövér László: Magyarország sorsa a tét

Az Országgyűlés elnöke szerint minden konfliktus mögött a pénz áll, a többi „máz”.

P. A.

Kövér László (jobbra) Nyitrai Zsolttal Fotó: Nemes

Óriási küzdelem zajlik ma Európában, a földrész csatatérré vált, a brüsszeli bürokraták célja, hogy elvegyék a nemzetállamok szuverenitását – mondta az Országgyűlés elnöke hétfőn a megyeszékhelyen tartott lakossági fórumon. Kövér László úgy fogalmazott: az április 8-i választás tétje, hogy „lenullázuk-e” a 2010 óta elért eredményeket, mindent elveszít-e az ország.

– Az elmúlt évek olyan sikerek hoztak Magyarország számára, amelyekre nem volt példa a rendszerváltás kezdete óta. Természetesen senki sem gondolja, hogy hátradőlhetünk, mindent hibátlanul csináltunk, de az is igaz, hozzánk képest senki sem lett volna képes erre – mondta.

Szavai szerint Magyarország és az Európai Unió intézményei közötti konfliktus a pénzről szó, bármilyen mázzal is próbálják leönteni. A házelnök kifejtette: a nézetkülönbség alapja, hogy Brüsszel 2010-ben a megszorítás politikáját várta el a kormányra került pártszövetségtől, ám ők úgy döntöttek, nem azokat sarcolják, akiket addig mindenki, hanem elvárták a multiktól és a monopolhelyzetben lévő cégektől, hogy 20 év után vegyék ki a részüket a közterhekből.

Kövér László (jobbra) Nyitrai Zsolttal Fotó: Nemes

Kövér László közölte: azt, hogy a tömeges migráció következményei milyen súlyosak, jól jelzi egyebek között az, hogy 2020-ra Londonban ugyanannyi mecset lesz, mint katolikus templom. Szavai szerint hazánkat, a magyar embereket is gyökértelenné szeretnék tenni, mert azok, akik létre akarják hozni az Európai Egyesület Államokat, eltávolítanák azon nemzetállamokat, amelyek meg akarják őrizni a szuverenitásukat, s erről is dönteni kell április 8-án.

Címkék#egér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában