eger

2017.10.14. 22:11

Lángoló autó Egerben, a helyi amerikaifoci-csapat segített

Múlt kedden leégett egy háromgyerekes családanya autója Egerben, ahol – közvetlenül a baleset után – a helyi amerikaifutball-csapat egyik játékosa sietett a segítségére, majd az Eger Heroes adománygyűjtést is szervezett.

HEOL

A család a DIGI Sport kamerája előtt vette át az összegyűlt félmillió forintot.

A zord külső érző szívet takar – mondta az Eger Heroes amerikaifutball-csapat elnöke és játékosa, Herke Zsombor arról, hogy az emberek általában ütközésekre és kemény játékra gondolnak a sportág nevének hallatán, csakhogy a látszat néha csal.

Múlt kedden a csapat egyik játékosa, Hentes Attila éppen munkába tartott, amikor: „A vasútállomásnál piros lámpát kaptunk, és figyelmes lettem arra, hogy egy hölgy két kisgyerekkel az autón kívül áll, az autó pedig erősen elkezdett füstölni. Ekkor kiálltam a sorból, odamentem, kérdeztem, mit segíthetek. Mondták, nem tudják mi történt, egyszerűen elkezdett füstölni az autó. Felnyitottuk a motorháztetőt, ekkor már erősen égett minden, és másodpercek alatt az egész autó szinte menthetetlen lett.”

Az anya, Nemes Mónika így emlékszik vissza arra, hogyan segített neki a sportoló. „Először is megnézte a motort, hozott vizet, és szólt, hogy hívjam a tűzoltókat, mert nekem teljesen kiment a fejemből. A gyerekek nem igazán ijedtek meg, inkább tetszett nekik, hogy tűz van.”

A családnak hamar meg is jött a nélkülözhetetlen segítség – egy cég felajánlásából hamarosan egy új autót kapnak, a csapat pedig félmillió forintot adományozott. „Attila felhívott, hogy mi lenne, ha segítenénk a családnak, mert rászorulnak. Autót kellene nekik szerezni valahogyan, én egyből rámondtam, hogy persze, csináljuk meg ezt az adománygyűjtést” – nyilatkozta a Sport 24-nek Herke Zsombor klubelnök.

A csapatot pedig nem véletlenül nevezik Eger Heroes-nak, a környéken egyre többen hősként tekintenek rájuk. „Rendszeresen szoktunk a csapattal segíteni, járunk árvaotthonba, illetve ételt és meleg ruhát is szoktunk osztani hideg időben. Igazából nem volt kérdés, hogy azonnal segítenünk kell rajtuk, hiszen mi egriek vagyunk, ők Eger környékiek. Ez jött magától” – mesélte el Hentes Attila.

A gyerekek végül egy családi fényképet és egy verset adtak át a csapatnak köszönetük jeléül.

Címkék#egér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában