eger

2018.03.16. 19:46

Láthatatlan ember vitte el a sajtónapi show-t

Pilisy Csengét és Szántó Györgyöt díjazták a szabad sajtó napján az egri megyeházán.

E. B.

Kühne Gábor (balról), Bódi Csaba, Fodor Beáta és Sűrűné Szívós Ágnes a Hírlap sajtónapi díjátadója után

Forrás: HMH

Fotó: Berán Dániel

„…Vagy van olyan együgyü, ki azt képzelje, hogy szabad sajtó nélkül lehet bármely nemzetnek szabadsága?” – idézte Pajtók Gábor kormánymegbízott Petőfi Sándor naplójába jegyzett szavait a megyeházán. Itt rendeztek ünnepséget Eger város és Heves megye vezetői nemzeti ünnepünk vigíliáján az írott és elektronikus sajtóban  munkálkodók tiszteletére, köszöntésére.

A nem túl nagy számban jelen lévő „sajtósok” lelkére helyezte a kormánymegbízott, hogy csak tiszta forrásból tájékoztassák a közvéleményt, csupán személyes tapasztalatik alapján dolgozzanak, ne hagyatkozzanak kétes információkra. Az újságírókat jellemezve hozzátette: olyan emberek ők, akik látóköre széles, tudásuk nagy, hitelesek, ráadásul szerények is.

– Ez utóbbi nem vonatkozik Szántó György fotóriporterre! – jelentette ki tréfásan Pajkók, aki ezzel nagy derültséget váltott ki a teremben. S egyúttal ­arra is fény derült, hogy idén az említett fotós nyerte el a megye elismerését, melyet nem vehetett át, hisz külföldön tartózkodott éppen. A show-t mégis ő vitte el.

Habis László polgármester tiszte volt, hogy első alkalommal adja át a neves egri tollforgató, közéleti férfiú, ­kutató, igazi értelmiségi, Mészáros György emlékére alapított díjat, melyet első alkalommal Pilisy Csenge rádiós újságíró vett át. A díjazottat és a Hevesben dolgozó sajtómunkásokat Szabó Róbert, a megyei közgyűlés elnöke is köszöntötte.

A Heves Megyei Hírlap egy nappal korábban rendezte sajtónapi ünnepségét, ahol ­Bódi Csaba sportrovatvezetőt és Sűrűné Szívós Ágnes szerkesztőségi asszisztenst jutalmazták.

Kühne Gábor (balról), Bódi Csaba, Fodor Beáta és Sűrűné Szívós Ágnes a Hírlap sajtónapi díjátadója után
Forrás: HMH | Fotós: Berán Dániel

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában