összefogás

2019.06.15. 11:08

Látványos megmozdulás: megtisztítják a Tisza-tavat

Idén Tisza-tavi futammal bővíti az immáron hagyománnyá vált Felső-Tiszai PET Kupa-sorozatot a környezetvédelem iránt elkötelezett Természetfilm.hu Egyesület.

Sz. K.

Látványos megmozdulás a folyón, a tavon. Beküldött fotó

A június 14. és 18. között tartandó vízi rendezvény keretében a csapatok Tiszafüredtől Kisköréig eveznek saját építésű pillepalack hajóikon, hogy megtisztítsák a folyót és a tavat a felhalmozódott – főként pillepalack – hulladéktól.

A szervezők előzetesen tizenkét különösen szennyezett területet mértek fel, s a részt vevő csapatok főként ezeken a szakaszokon gyűjtik a hulladékot – tájékoztatott Dóra Szilvia, a PET Kupa kommunikációs vezetője.

Látványos megmozdulás a folyón, a tavon. Beküldött fotó

Vasárnap reggel Lovas Attila, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság ­igazgatója indítja majd el a mezőnyt, a hajós akciót a Felső-Tiszai Búvár és Vízimentő Egyesület hajóegységei biztosítják. Az egyesület a PET Kupa 2013-as indulása óta ügyel a PET Kalózok épségére. A verseny keretében június 18-án reggel 9 óra és fél tíz között startol a mezőny Tiszanána-Dinnyéshátról.

A szervezők mindhárom napra várják azokat a helybelieket, akik a szárazföldi gyűjtésben segítenének. A hulladékgyűjtéshez zsákokat és kesztyűket kapnak a résztvevők, a kerékpárokat a Tisza-tavi Kerékpáros Centrum biztosítja. Az esemény után az összegyűjtött hulladékok fele újrahasznosul és körforgásban marad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában