Modellkarrier

2018.11.14. 14:00

Lilla szépsége a Burberryt is lenyűgözte: a gyöngyöshalászi lány meghódította a kifutókat

Molnár Lilla nemzetközi modellkarrierje másfél éve kezdődött. A most tizenkilenc­ éves lány Gyöngyöshalászon nőtt fel, Gyöngyössolymosra járt általános iskolába és Szentendrén érettségizett. Azóta járja a világot, most épp Madridba utazott. A kedvenc országa Magyarország marad és a karácsonyt már itthon tölti szeretteivel.

Hliva Éva

– Hogyan telik egy munkanapja?

– Van olyan nap, amikor csak castingokra járok. Az ügynökség küld néhány címet, ahová el kell mennem. Ha valahol lefoglalnak, mert velem szeretnének együtt dolgozni, akkor következik a fotózás, amely jellemzően egész napos elfoglaltságot jelent, de vannak olyan utazásaim is, amelyeket már egy fél évvel előtte leegyeztettünk.

– Mikor és hogyan kezdődött a nemzetközi modellpályafutása?

– Talán másfél éve, amikor az egyik legnagyobb nemzetközi modellügynökség (IMG) párizsi és londoni irodája is szerződtetett a hazai Highlight ­Modelsen keresztül, de nem igazán lehet egy naphoz kötni, sokat lendített rajta az idei Burberry divatbemutató. Az első divathetet tavaly Párizsban csináltam, utána Japánban, Sydney-ben és idén Londonban. Elég nehéz volt a kezdet, hiszen iskolaidőben nem tudtam utazni, de tavaly érettségiztem és azóta csak ezzel foglalkozom.

– Rengeteg országban megfordul, van már kedvenc helye?

– A legjobb utazásom a legelső volt, tizenhét évesen Szingapúrba egyedül mentem. Nagyon szeretem Londont is, de sosem tudnám elképzelni, hogy nem Magyarországon élek, szóval a kérdésre a válasz: Magyarország a kedvenc!

– Mit érez a legnagyobb kihívásnak a munkában és mi az, amit a legjobban kedvel ebben?

– A szeretteim távolléte a legnagyobb kihívás, de nagyon tetszik, hogy számos országba eljutok.

Molnár Lilla: kell egy adag szerencse is (Fotó: Highlight Models)

– Meséljen kicsit a gyerekkoráról, hogyan fogadták a szülei a munkáját?

– Gyöngyöshalászon nőttem fel, és Gyöngyössolymosra jártam iskolába, majd Szentendrére mentem tovább a Ferences Gimnáziumba. Nagyon szerettem Halászon élni. Egy tanyán tyúkok, lovak, birkák közt nőttem fel, szóval mondhatni, hogy igazi falusi lány vagyok. Amint időm engedi otthon vagyok! A szüleim nagyon féltenek, de bíznak bennem. Nagyon sokat köszönhetek anyukámnak, mert ő biztatott, hogy csináljam a modellkedést. A párom eleinte picit nehezen viselte a távollétet, de már egészen jól beleszokott. Amikor otthon vagyok, nagyon örülünk egymásnak. Azt már tudom, hogy a szentestét otthon töltöm az anyukámmal és másnap a párommal leszünk kettesben.

– Van-e szabadideje, esetleg hobbija?

– Jelenleg a főzés a hobbim. Nagyon szeretek olyan ételeket elkészíteni, amelyeket még sosem csináltam és szeretek süteményeket is sütni. Jellemzően kevés, de magasabb színvonalú munkáim vannak, így tulajdonképp van szabadidőm. Amikor otthon vagyok, próbálok minél több időt lenni a szeretteimmel és a barátaimmal. Az ügynökömmel (Gőcze Michaela) is meg tudjuk beszélni, hogy mikor tudok úgymond szabadságra menni, de az év nagy részében elérhetőnek kell lennem.

– Mit üzen azoknak a lányoknak, akik a modellszakma felé kacsintgatnak­?

– Egyáltalán nem olyan könnyű ez a szakma, mint ahogy elsőnek tűnik. Amikor elkezdtem, én is azt gondoltam, hogy ez nagyon könnyű lesz, hiszen csak utazgatni kell és fotózásokra járni. Természetesen ez is része mindennek, de ehhez kell egy jó adag talpraesettség is, hogy feltaláld magad egy olyan városban, ahol még sosem jártál, pontosan érkezz munkáidra, válogatásokra. Az is fontos, hogy kitartó légy és akkor se ess kétségbe, amikor nem téged választanak, hiszen rengeteg szép lány van és a profizmus mellett kell egy adag szerencse is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában