hatvan

2018.01.22. 11:40

Már csak a hónap végéig érvényesek a tavalyi kártyák

A korábbiaknál egyszerűbben használható, és a külleme is megváltozott a megújult Hatvan Kártyának.

T. O.

A kártya tavalyi „arca”. Erdélyi Rebeka bajzás diák volt Fotó: Albert Péter

A tavalyi plasztiklapok már csak a hónap végéig érvényesek. Az új kedvezménykártyát a polgármesteri hivatal földszintjén lehet igényelni. Folyamatosan érkeznek az ügyfelek az irodába, ahol naponta száznál is többen nyújtják be kérelmüket. Már csaknem kétezer új kártyát adtak ki. A legtöbben még mindig az ingyenes parkolást tartják a legpraktikusabb szolgáltatásnak.

A kártya megújítása vagy igénylése csupán néhány percet vesz igénybe. A személyi igazolvány bemutatása mellett az éves díjat kell kifizetni, s ezt követően – ha a kérelmezőnek nincs helyi adótartozása – már át is vehető az ­adattároló. A gépjármű-tulajdonosoktól az ­autó forgalmi engedélyét is kérik, amennyiben a tulajdonos igényli az ingyenes parkolást.

Mint említettük, az idei Hatvan Kártya teljesen megújult. A parkolómatricák megszűntek, a kártya tartalmazza a parkolási és a behajtási engedélyt is, ezért a közterület-felügyelet rendszerét összekapcsoltuk a Hatvan Kártya adatbázissal – közölte Dudásné Csikós Ágnes igazgatási osztályvezető, hozzátéve: a közterület-felügyelők már rendszám alapján azonosítani tudják, hogy melyik autóra váltották meg az ingyenes ­parkolási kedvezményt. A szélvédőkre ragasztott matricákra így már nem lesz szükség. Februártól csak a megújult Hatvan Kártyával lehet igénybe venni a kedvezményeket.

A kártya tavalyi „arca”. Erdélyi Rebeka bajzás diák volt Fotó: Albert Péter

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában