heves

2017.09.26. 17:00

Hevesen kezdődhet az új börtön építése

Az országban Hevesen kívül még Békésen, Csengeren, Kemecsén, Komádiban, Komlón, Kunmadarason és Ózdon épülnek majd új börtönök.

Berecz R.

Eredményesen zárult Hevesen a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) által nyolc új börtön kiépítésére kiírt megismételt közbeszerzési eljárás, de azt még nem hirdették ki, hogy mely cégek lehetnek a kivitelezők. Ha a mostani pályázókkal sikeresen zárulnak a tárgyalások, akkor akár már 2019-ben beköltözhetnek a rabok az új intézetbe. A BVOP azt közölte, az első közbeszerzésről már májusban kiderült, hogy túl drága – egyenként 3,9 milliárd forintos – ajánlatok érkeztek.

Sveiczer Sándor a település polgármestere elmondta, az öt hektárnyi terület közművesítésével már elkészültek, vagyis akár már el is kezdődhetne az építkezés. Úgy fogalmazott, nagyon várják már, hogy elinduljon a kivitelezés, hiszen a börtön kétszázötven embernek biztosít majd új munkahelyet.

Akár már 2019-ben beköltözhetnek a rabok az új intézetbe Fotó: Hevesi Hírportál

A város nagy anyagi kötelezettséget is vállalt, hiszen az előkészítési munkálatok mintegy húsz millió forintot tettek ki, s ezen felül még szintén húsz millió forintnyi közműfejlesztési költséggel számolnak. Hozzátette, a vállalt feladatot a város elvégezte, az építkezés elkezdéséhez szükséges munkálatokkal a maguk részéről már készen vannak. A városvezető annak örülne, ha már holnap elkezdenék a kivitelezést.

Az országban Hevesen kívül még Békésen, Csengeren, Kemecsén, Komádiban, Komlón, Kunmadarason és Ózdon épülnek majd új börtönök. A hevesi toborzóirodában pedig már várják a helyi vagy térségbeli lakosságból a jelentkezőket.

Berecz R.

Címkék#Heves

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában