Heves megye

2017.12.18. 13:49

Már nincs szabad szoba az ünnepekre

Évről évre egyre ­többen döntenek úgy, hogy az ünnepeket­ nem otthon, vagy a családtagokat­ ­végiglátogatva töltik, ­hanem inkább­ szűk ­körben ­elutaznak ­pihenni ­valahová.

Süli Kinga

A legnépszerűbbek a wellness-szolgáltatást is nyújtó szállodák, amelyek ilyenkor pluszkedvezményekkel csábítják a vendégeket.

Aki hotelben szeretne karácsonyozni, annak időben kell terveznie, érdemes hónapokkal ­előre lefoglalni­ a szállást, mivel december­ben már szinte lehetetlen szobát találni.

– Az ünnepi időszakra már minden szobánk foglalt, számos kedvezményt is biztosítottunk azoknak, akik időben jelentkeznek. Különleges karácsonyi ételekkel és programokkal várjuk majd a vendégeinket, a galyatetői hotelünk elsősorban a kisgyermekesek körében ­népszerű, az egri intézményünkbe pedig­ főleg olyanok jönnek, akik wellnessezéssel szeretnék tölteni az ünnepet – árulta el lapunknak Szabó Katalin, a Hunguest Grandhotel Galya és az egri Hunguest Hotel Flóra igazgatója.

De nem csak a Galyatető és Eger népszerű, a noszvaji Oxigén, valamint Tündérkert Hotelben­ már szintén nincs szabad szoba az ünnepekre.

A legtöbb szállodában már december elején lefoglalták az összes szobát az ünnepi időszakra Fotó: Huszár Márk

– Aki decemberben szeretett volna foglalni, annak már nem tudtunk szobát biztosítani. Rengeteg programmal készülünk, mindkét szállodánkban tematikus rendezvényekkel várjuk a vendégeinket, például karácsonyi kvízzel, karácsonyfa-díszítéssel, kézműves-foglalkozásokkal. Ezen felül koncertekkel, humoristák fellépésével és bűvészshow-val is készültünk, kicsik és nagyok egyaránt megtalálhatják majd a maguk programját – részletezte Forgó Eszter, a noszvaji szállodák marketingese.

A parádi Erzsébet Park ­Hotelben is minden korosztályt szívesen várnak, ­gazdag programkínálattal készülnek azok számára, akik intézményükben töltik majd az ünnepi időszakot.

– Fontosnak tartjuk, hogy minden korosztály jól érezze magát nálunk, ezért animátorprogramokkal, éjszakai wellnesslehetőséggel, humoristafellépéssel várjuk a vendégeinket mind karácsonykor, mind pedig szilveszterkor. Utóbbi ünnep alkalmával hangulatos lovas kocsikázás is elérhető lesz, és meglepetésprogramokkal is készülünk – árulta el ­Krisztián Dániel­, az Erzsébet Park Hotel­ marketingese.

A szállodában karácsonyozást legtöbben annak kényelmessége miatt választják, hiszen így tényleg csak a pihenésre és a nyugodt együtt­létre kell koncentrálni.

– Sokáig tartottuk magunkat ahhoz, hogy végiglátogatjuk a rokonokat karácsonykor és szilveszterkor, de az utóbbi években belefáradtunk ebbe, hiszen nem a pihenésről, hanem a rohanásról szólt az ünnep – mondta el lapunknak az egri Nagy Zsófia. – Ezért idén úgy döntöttünk, a karácsonyt, és a szilvesztert megelőző napokat egy wellnessüdülésen töltjük a párommal. Bár a családjaink elsőre nem lelkesedtek az ötletért, megértették, hogy kipihenten szeretnénk kezdeni az újévet, és arra vágyunk, hogy néhány napot nyugalomban, kettesben tölthessünk.

Címkék#civil élet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában