gyöngyös

2017.12.18. 17:01

Hanuka fénye melegítse lelkünket

Egymás hitének elfogadására buzdítottak az ünnepen.

G. R.

Különlegesre és egyedire hangolt Hanuka ünnepet tartottak Gyöngyösön Fotó: Czímer Tamás

Különlegesre és egyedire hangolt Hanuka ünnepet tartott a Gyöngyösi Status Quo Zsidó Hitközség vasárnap este. Különlegessége a Hanuka gyertyát meggyújtók, egyedisége a jelenlévők személyében testesült meg.

A fény ünnepét köszöntő zsidó hitközség elnöke, Weisz Péter, ezúttal Kocsis Fülöp, görög katolikus püspököt, Juhász Ferenc katolikus plébánost, Darvas István rabbit, dr. Assani Omár, muszlim orvost, Hiesz György, polgármestert, dr. Tatár László alpolgármestert és a hitközség legidősebb tagját, Vértes Györgyöt kérte fel a hanukija gyertyáinak meggyújtására.

Különlegesre és egyedire hangolt Hanuka ünnepet tartottak Gyöngyösön Fotó: Czímer Tamás

Kocsis Fülöp minorita püspök arra kérte a jelenlévőket: Hanuka fénye járja át a lelkünket, hiszen ez a melegség vezethet oda, hogy, mint Gyöngyösön, a Hanuka gyertyáinak karéjában egymás elfogadása, hitének tisztelete természetessé válik, és méltó az ünnep szelleméhez.

 

A zsúfolásig megtelt Fő téri rendezvényteremben az ünneplők Éles István, humorista, Klein Judit és zenekara, Kathy Horváth Lajos hegedűművész és Weisz György konferanszié produkciói mellett töltötték el az estét. A hitközség a jelenlévő gyerekeket kedves ajándékkal lepte meg.

Címkék#gyöngyös

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában