heves megye

2017.07.22. 15:04

Várták, de elmarad a nyári lomtalanítás

Félő, hogy egyesek illegálisan helyezik majd el a hulladékot.

B. K.

Recsken az előző évek gyakorlatához hasonlóan arra számított a lakosság, hogy a térségben szolgáltató, hulladékszállítást végző cég, a Pevik Nonprofit Kft. idén is megszervezi a szokásos lomtalanítási akció­ját. Az előzetesen meghirdetett időponthoz közeledve ki-ki összegyűjtötte a fölösleges lomokat a háztartásában, és várta az akciót. A hulladékszállítók helyett azonban egy rövid értesítést kaptak a cégtől, amelyben arról tájékoztatják a lakosságot, hogy „a hulladékszállítás és -kezelés szervezeti átalakítása miatt a cég szolgáltatási területén a június, július hónapokra tervezett lomtalanítási akciók elmaradnak. Recsk település tekintetében a tervezett lomtalanításra későbbi időpontban kerül sor. Türelmüket és megértésüket előre is köszönjük!”

Megkérdeztük Nagy Sándort, Recsk polgármesterét, mit szóltak a helyiek a változásra. Elmondta, a legtöbben már összegyűjtötték a fölöslegessé vált lomokat és számítottak annak elszállítására. Mivel azonban ez bizonytalanná vált, félő, hogy néhányan úgy próbálnak szabadulni a kacatjaiktól, hogy az éj leple alatt kiviszik azt a természetbe, s ezzel újra terjedni kezdenek az illegális szeméthegyek.

Sirokban májusra várta a lakosság az akciót, de ott is elmaradt a fenti okok miatt. A legközelebb Hejőpapiban van legális szemétlerakó, ide azonban a költségek miatt senki nem fogja önszántából elszállítani a lomjait. Kerestük Garai Ferencet, a cég vezetőjét is, őt azonban lapzártánkig nem értük el.

B. K.

Címkék#civil élet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában