programajánló

2018.04.20. 11:39

Mi történik a hétvégén Heves megyében?

Heol

Péntek

Eger A Családok éve jegyében két egymást követő este is izgalmas előadással várja az érdeklődőket az Egri Baptista Gyülekezet, az Otthon vár program keretein belül. Az első előadás pénteken lesz, amely a Házasság – a nagy ötlet címet viseli. A második előadást pedig szombaton tartják, Szűkölködni vagy bővölködni címmel. A programot minkét nap a Klapka György utca 1. szám alatt, a Technika házában rendezik meg, este hat órától.

Eger Bakacsi Ernő: A hombár rejtélye című könyvének bemutatóját tartják Egerben, a polgármesteri hivatalban pénteken délután öt órától. A kötetet Kaiser László, a HUNGAROVOX Kiadó igazgatója, író, dramaturg, Dr. Ködöböcz Gábor irodalomtörténész, az EKE docense mutatja be.

Szombat

Eger A Csík Zenekar 30 – Szabó Attila 50. születésnapi jubileumi nagykoncertre várják a közönséget Egerben, a Körcsarnokban. Fellép Presser Gábor, Lovasi András, Ferenczi György és az 1ső pesti rackák, valamint a Szabó Család. A koncert este hét órakor kezdődik.

Eger Csillagászat-napi programra várják szombat este az érdeklődőket az egri Dobó térre. Az Egri Csillagászok távcsöves csillagászati bemutatóval készülnek este fél kilenctől.

Eger Az Eszterházy Károly Egyetem Varázstornyában a természettudományok, kiemelten a fizika iránt érdeklődőket fogadják, a Fizikai mindenkié 4.0 címet viselő programon szombaton egész nap. A reggel kilenckor kezdődő rendezvényre ellátogatók kipróbálhatják tudományos játszóházukat, részt vehetnek rendhagyó órákon, planetáriumi műsorokon és számos egyéb programon. A rendezvény ingyenes de a részvétel regisztrációhoz kötött és éjjel 11 óráig tart.

Vasárnap

Eger „Noé bárkáján” címmel Föld napi túra nyitja a Föld napja rendezvényeit a Kisbakancsosokkal, akik reggel hétkor a buszpályaudvarról indulnak egy 16 kilométeres túrára. Fél tíztől lesz gyógynövénytúra Eger és Egerbakta között az Új Akropolis Kulturális Közhasznú Egyesület jóvoltából, de ugyanekkor kezdődik a Tavaszi Nagytakarítás Almárban a Páloskolostor-romnál. A Felsővárosban, a Nemzedékek terén kilenctől csereakció keretében 1 zsák műanyag hulladékért cserepes levendulát kap ajándékba az, aki leadja azt. Emelett lesz balkonnövény vásár és tanácsadás, illetve a kertbarátkör jóvoltából zöldség és gyümölcsbemutató, kóstoló is. Emellett színpadi programok, valamint terápiás- és gazdikereső kutyák bemutatója is várja az érdeklődőket a téren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában