eger

2018.01.20. 13:33

Minden korosztály kaphat programot

Évi négy ­könyvtári rendezvényt választhatnak­ a ­helyi bibliotékák.

J. H.

A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár Hevestéka Könyvtárellátási Szolgáltató rendszeréhez eddig 93 település csatlakozott, amelyeknek hatékony és minőségi könyvtári ellátást biztosít a biblio­téka. Az egyik ilyen szolgáltatása a Hevestéka hálózati csoportnak az évi négy könyv­tári program biztosítása a helyi könyvtárak számára.

– A Hevestéka csoport minden évben eljuttatja a helységeknek az éves kínálatot, amiből az ottani könyvtárosok válogatják ki, melyik négy megszervezését végzik el – osztotta meg a Hírlappal Szabó Eszter. A programok között található a babáknak mondókázó, óvodásoknak mesélő, zenés, táncos, kézműves, árnyszínházas, gyermek- és bábszínházi előadások. A kisiskolások kortárs írókkal és költőkkel is találkozhatnak.

– A kamaszokat is a könyvtárba csábítjuk, bebizonyítjuk nekik, hogy egy könyvvel nagyon sok mindent lehet kezdeni az olvasáson kívül is. Így filmforgatókönyvet ­írni belőlük, filmajánlót forgatni hozzájuk. Szeretnek játszani, sőt, ha társasjáték formájában kötelező olvasmánnyal ismerkedhetnek meg, azt nagyon tudják értékelni – mesélte a könyvtáros.

A felnőtteknek ismeretterjesztő eseményeket ajánlanak. Biogazdálkodás, úti beszámolók, kötő- és kézimunkakör, találkozók írókkal, költőkkel, színészekkel, zenészekkel, mind megtalálható a nekik szóló repertoárban. A Hevestéka könyvtárai emellett is sok programmal várja idén az olvasókat.

Címkék#egér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában