erdőtelek

2017.08.19. 10:12

Nem éri meg felújítani a régi hivatalt

Már csak a kivitelező érkezésére várnak az erdőtelki polgármesteri hivatalnál, és napokon belül elkezdődhet az új községháza építése a régi mögötti területen.

SZ. E.

A jelenlegi községháza mögött épül majd az új Fotó: Korsós Viktor

Mint azt koráb­ban megírtuk: 2015-ben 9,6 milliárd forintot kaptak azok a kétezer lakosnál ­nagyobb települések, amelyek­ kimaradtak az adósságkonszolidációból. Megyénkben Erdőtelek is pályázhatott ­erre, 112 millió forintot kapott a Belügyminisztériumtól. Ezt az összeget az új hivatal építésére fordítják, mivel a jelenlegi, több mint százéves épületet már nem éri meg rendbe tenni.

– Mi is azok közé tartoztunk, akik a rendszerváltás óta sosem adósodtak el, ­éppen ezért ÖNHIKI-re sem pályáztunk soha. Akik merészebbek voltak, hiteleket vettek föl, ­kicsit többet fejlődtek. Mi ezt nem tettük meg, sem én, sem elődeim – részletezte Forgács Jánosné polgármester, aki közben az épület legnagyobb problémáit mutatta: a hatalmas repedéseket és a felvizesedett falakat.

A jelenlegi községháza mögött épül majd az új Fotó: Korsós Viktor

– Terveink szerint a községházáról csak akkor költözünk ki, ha a másik már teljesen kész van – tette hozzá a faluvezető.

SZ. E.

Címkék#Erdőtelek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában