Ostoros

2017.07.25. 07:48

Nevelési gondokkal küzdő szülők táboroztak

Ostoroson a nyári szünetben azokat a famíliákat segítik, akik számára gondot okoz a kisiskolások elhelyezése.

S. S.

Böjt László polgármester Fotó: Korsós Viktor

Lampionok felengedésével – kuka-party keretében – tábort zártak pénteken Ostoroson. A család- és gyermekjóléti szolgálat gyermektábora a nyári szünetben azokat a famíliákat segíti, akik számára gondot okoz a kisiskolások elhelyezése. Ostoroson és Novajon leginkább ezzel tudják támogatni a szülőket.

Az idén új dologgal is próbálkoztak – árulta el kérdésünkre Böjt László, Ostoros polgármestere: baba-mama tábort rendezett a családgondozó és a védőnők csoportja a szociálisan rászoruló, háztartási, gyermeknevelési problémákkal küzdő családoknak. Itt a bébi- és normál ételek készítésén túl mindennap szakember beszélgetett a kismamákkal. A védőnők a táplálás, a babák és a lakás higiéniai viszonyainak rendezésével kapcsolatban adtak elsősorban tanácsokat, ezentúl szakember vezetésével relaxációt próbálhattak ki, illetve pszichológustól kérdezhettek a résztvevők.

Böjt László polgármester Fotó: Korsós Viktor

Utóbbi az önértékelésről, az anyák saját lelki feltöltődéséről adott tájékoztatást, míg a gyógypedagógus a gyermekek túlzott megengedő neveléséről fogalmazott meg tanácsokat. A gyermekorvos a kémiai anyagok helyett különböző természetes anyagok, olajak, krémek, teák használatát ajánlotta. Volt lehetőség az arcápolás módozatait elsajátítani, továbbá mandalát festeni, az óvodában mondókákat, énekeket tanulni.

S. S.

Címkék#Ostoros

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában