gyöngyös

2017.08.16. 16:39

Önkéntes munkával segítenek a fitneszpark létrehozásában

Hamarosan megépül Gyöngyös legmodernebb fitnesz-szabadidőparkja.

H. É.

Köztudott: a Megszépül a Városom Programot 2013-ban hívta életre az Építkezem, Felújítok elnevezésű kezdeményezés mögött álló hét építőipari cég. A program célja, hogy minden évben felújítsák egy-egy magyarországi város vagy fővárosi kerület közterületét. Idén 34 ezer 465 szavazattal Gyöngyös nyerte a programot.

– Az első elképzelés szerint a Béke téri KRESZ-park épülhetett volna meg, ám a szervező cég ezt nem tudta vállalni. Ugyanis ilyen típusú park kialakítására sem gyakorlata, sem a kivitelezésre alkalmas vállalkozója sincs – tudatta dr. Szén Gabriella önkormányzati képviselő.

A második legtöbb szavazatot kapott kisposta mögötti téren egy 11x15 méteres méteres, idősek és fiatalok számára is alkalmas új és modern fitneszpark épül helyette. Az önkormányzat biztosítja az aljzathoz szükséges faaprítékot, elvégzi a terület előkészítését, vállalja a körbekerítését is. A kivitelező cég az eszközöket szállítja és kialakítja az aljzat keretét. A kiírás tartalmazza a lakossági önkéntes munkát is, ezért a képviselő arra biztat – ahogy ő maga is teszi majd –, segítsenek minél többen a munkálatokban. A kivitelezés egyébként augusztus­ közepén valósul meg.

A tervek szerint a KRESZ-park is megszépülhetne, erről az önerős beruházásról a testület a jövő évi költségvetés elfogadásakor dönt majd.

H. É.

Címkék#gyöngyös

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában