Sirok

2017.07.25. 14:36

Önszántukból újították fel a kutat

A sirokiaknak azért fontos dolog a kis létesítmény kulturált használata, mert nagyon sokan innen vételezik a jó minőségű, lágy vizet.

B. K.

Beküldött fotó

Tavaly sokan rácsodálkoztak arra az önkéntes kis csapatra, akik Sirok határán található kőkeresztet újították fel. A helyben élő Pintér Attila hívására több önkéntes is megmozdult, hogy segítsen a környék rendbe tételében.

Idén újabb akcióba kezdtek. Most az úgynevezett Gergely-sara forrást újították fel a lakosság legnagyobb örömére. Pintér Attila az önkényes akció előtt a polgármesteri hivatalban is járt, hogy megtudakolja, tudna-e az önkormányzat valamilyen módon segíteni a munkában. Tuza­ Gábor polgármester azokat a bontott beton- és lépcsőelemeket ajánlotta fel, amelyeket más intézmények felújítása során raktároztak el hasonló célokra. A sirokiaknak azért fontos dolog a kis létesítmény kulturált használata, mert nagyon sokan innen vételezik a jó minőségű, lágy vizet. Állítják, ivóvíznek és főzésre alkalmasabb, mint a vezetékes víz.

Beküldött fotó

Pintér Attila úgy fogalmazott, ha már évtizedek óta élvezik a kútvíz áldásos hatását, szerették volna valamivel ellentételezni annak rendszeres használatát.

B. K.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában