bélapátfalva

2017.11.22. 19:14

Petőfi üzenete: a cél a boldog élet

Felavatták és megkoszorúzták Petőfi Sándor szobrát Bélapátfalván, a költő nevét viselő általános iskolában.

Tóth Balázs

Az alkotó lánya és a diákönkormányzat elnöke leplezték le az alkotást Fotó: Gál Gábor

Az ünnepségen a távolból is köszöntötték az éppen nyolcvanadik születésnapját ünneplő alkotót, a Pilisvörösváron élő Bajnok Bélát is, akit lánya, Bajnok Ildikó képviselt az eseményen. Kifejtette, jó helyre került a szobor és szeretettel fogadták, aminek mindannyian nagyon örülnek. Az ünnepségen ismertették az iskola történetét is, s minden osztályból egy-egy diák elmondta, miért is szeretik az intézményt.

Dorkóné Barta Edit, az iskola igazgatója szerint Petőfi üzenete az elhivatottság, a szülőföld, a szülők, a szabadság szeretete. A cél a boldog élet, amiért sokat kell tenni.

Az alkotó lánya és a diákönkormányzat elnöke leplezték le az alkotást Fotó: Gál Gábor

Ballagó Zoltán, az Egri Tankerületi Központ főigazgatója a költőt méltatta, akinek neve összefonódott a költészettel, a forradalommal, a szabadságharccal, a magyarsággal. Horváth László parlamenti képviselő szerint az iskolákban példaképeknek kell emléket állítani és Petőfi az lehet a fiataloknak.

Tóth Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában