eger

2018.04.26. 19:24

Pikírt felszólalás után nyugodt ülés következett

A Heves Megyei Klímabarát Díj átadása előzte meg a heves megyei közgyűlés idei második ülését.

Süli K.

Dr. Valaska József példamutató tevékenységét is elismerték Fotó: Lénárt Márton

A megtisztelő címet minden évben olyan vállalkozások, önkormányzati intézmények, civil szervezetek vagy magánszemélyek nyerhetik el, akik számara kiemelten fontos a környezettudatosság, és az, hogy megőrizzék földünk természeti kincseit.

Az idei díjazottakról január 26-án döntött a testület, hárman részesülhettek a megtisztelő kitüntetésben. A csányi központú Fenyőliget Egyesített Szociális Intézmény, a felsőtárkányi önkormányzat, valamint dr. Valaska József, a Mátrai Erőmű Zrt. felügyelőbizottságának elnöke részesültek az elismerésben. Az indoklás szerint mindhárom díjazott példamutató tevékenységet végez, élen járnak a környezettudatos gondolkodás reprezentálásában.

A díjak átadását követően rövid szünet következett, majd elkezdődött az idei második megyei közgyűlés. Az ülés egy éles hangvételű napirend előtti felszólalás után nyugodt mederben folytatódott, a grémium összesen tizenhét napirendi pontot tárgyalt.

Az ülés elején Dudás Róbert (Jobbik) szólalt fel napirend előtt. A politikus az országgyűlési választásokkal kapcsolatban szerette volna véleményét megosztani, valamint azt is sérelmezte, hogy a legutóbbi közgyűlés óta három hónap telt el. Tíz percig tartott felszólalása, amely során kifejtette, hogy szerinte minden eddiginél durvább volt a kampány, rengeteg választási visszaélés történt, reméli, hogy lassan eljön az idő, amikor hazánk a remény országa lesz.

Ezt követően a napirendek tárgyalása következett. Eredetileg tizenhatot tárgyalt volna a testület, de egy, a Szervezeti és Működési Szabályzat módosításával kapcsolatos sürgősségi indítvány miatt tizenhétre emelkedett ezek száma.

Dr. Valaska József példamutató tevékenységét is elismerték Fotó: Lénárt Márton

Az ülés elején a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Heves Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének tavalyi beszámolóiról döntöttek. Kiderült, mindhárom szervezet kiemelten jól végezte tavaly tevékenységét, a grémium tagjai közül sokan külön is kifejezték köszönetüket.

A testület arról is határozott, hogy a megyei önkormányzati tartalékból pályázat útján vissza nem térítendő támogatás legyen igényelhető, és az Egri Törvényszék pedagógus ülnökét is megválaszották. A grémium tizenhat napirendet tárgyalt nyilvánosan, zárt ülés keretein belül pedig a Telekessy István területfejlesztési díj adományozásáról döntöttek.

 

Címkék#egér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában