heves megye

2018.01.20. 15:17

Pórul járhat, ha nem foglalt időben szállást húsvétra

Bár még odébb van, már nem sok szabad hely maradt megyénk egyes szállodáiban a húsvéti hosszú hétvégére. Sokan előrelátók voltak ugyanis, így akadt, aki már decemberben foglalt. A szállásadók úgy vélik, telt házzal működnek majd az ünnepi hétvégéken.

Berecz Renáta

A Hotel Platán is megtelik majd vendégekkel a hosszú hétvégékre. Egyre tudatosabban terveznek a látogatók Fotó: Huszár Márk

A Mátra vonzó a turisták körében. A ­Hunguest Grandhotel Galyában már most az utolsó szobákat adják el a húsvéti hosszú hétvége idejére. A szálloda igazga­tója elmondja, jellemzően hazai vendégeik vannak, ­sokan érkeznek Debrecenből, ­Szegedről is. Szabó Katalin szerint megváltozott az ünnepek hagyományos metódusa.

A Hotel Platán is megtelik majd vendégekkel a hosszú hétvégékre. Egyre tudatosabban terveznek a látogatók Fotó: Huszár Márk

– Foglalásaink nagy részét erre az időszakra gyerekes családok adják. Az ünnep megélése átalakult, sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek a mindennapokból való kiszakadásra, a feltöltődésre – fogalmaz a hotel vezetője. Hozzáteszi, hogy a tavaszi szünet miatt egyébként is kedvelt időszak ez, hiszen tovább vannak otthon a gyerekek.

A húsvétot azonban megelőzi egy másik hosszú hétvége is idén, a nemzeti ünnepünk idejére is sokan tervezték a pihenőjüket. Szabó Katalin arról is beszél, ezt kevesebben választották eddig, vannak még szabad helyeik, de úgy látja, jól alakulnak a foglalások.

Az egri szálláshelyek egyértelműen kedveltek, hiszen számos látnivaló is ­csalogatja a kikapcsolódni vágyókat. A Hotel Platán igazgatója szintén hasonló tapasztalataikról számol be, vagyis sokan foglaltak szállást náluk már hónapokkal korábban.

– Nagyjából egy-másfél éve azt tapasztaljuk, a vendégeink már jóval korábban lefoglalják szállásaikat. Az ezt megelőző időszakban viszont általában az utolsó pillanatban tették. Úgy látjuk, egyre tudatosabban terveznek a látogatóink – vélekedik Varga Zsuzsanna.

A szálloda felnőttbarát, csak tizenhat éven felüli vendégeket fogadnak. Így családok nem, de sok pár vagy baráti társaság érkezik hozzájuk az ünnepi időszakokra, zömében fiatalok. S bár többnyire külföldiek szállnak meg náluk, az ünnepi időpontokat nyilvánvalóan magyarok választják többen. Érdekességként ugyanakkor azt is megemlíti, már szilveszterre is van foglalásuk, ezt általában nyáron teszik meg.

A parádfürdői Erzsébet Park Hotelt szintén sokan szemelték ki, már nem sok szabad szobájuk van sem húsvétra, sem pedig a nemzeti ünnep idejére. A szálláshely marketingmenedzsere úgy fogalmazott, szinte biztosra veszik a telt házas működésüket az ünnepekkor. Krisztián Dániel elmondja azt is, a vendégek már nagyjából három hónappal korábban jelezték érkezési szándékukat, nem hagyták az utolsó pillanatra.

Programokkal is csalogatják ilyenkor a pihenni vágyókat, akik általában minimum három éjszakára ­jelentkeznek be. Minden évben teljes kihasználtsággal­ működnek húsvétkor, s úgy véli, ha a kapacitásuk lehetővé tenné, több szobát is el tudnának adni.

Címkék#heves megye

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában