eger

2018.03.21. 15:38

Rekordrésztvevő a helyesírási versenyen

Csaknem kétszáz diák ragadott tollat.

V. M.

Helyesírásban jeleskedő diákokkal teltek meg a termek Fotó: Huszár Márk

Hatodszor rendezte meg a megyei helyesírási versenyt az Eszterházy Károly Egyetem (EKE) Gyakorlóiskolája és az EKE az Agria Tiszkben. Márkus Róbert, a gyakorlóiskola vezetőtanára, főszervező elmondta: a 3-4., 5-6., 7-8. és 9-10. osztályosok kategóriájában lehetett jelentkezni. A megye szinte összes településéről érkeztek diákok, s a megyén túli campusok – Jászberény, Gyöngyös, Sárospatak – gyakorlóiskoláiból is.

Hollóné Bódi Katalin, a gyakorlóiskola szakmai szolgáltatási igazgatóhelyettese köszöntőjében elmondta, közel kétszáz résztvevő jelent meg az eseményen. Hozzátette: ennyien még sosem voltak. Dr. Zimányi Árpád egyetemi tanár úgy fogalmazott, a versenynap igazi ünnepnap: túl március 15-én, a húsvét előtt.

Helyesírásban jeleskedő diákokkal teltek meg a termek Fotó: Huszár Márk

Két részből állt a megméretés: tollbamondásból és feladatlap-megoldásból. A magyar helyesírás szabályainak 12. kiadása alapján javítják a tanulók munkáit. Április végén lesz az eredményhirdetés a Líceumban. Az országos nagy könyvkiadók által felajánlott ajándékokkal lepik majd meg a legjobbakat.

Címkék#egér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában