TISZA-TÓ

2017.07.20. 11:37

Rekordszámú biciklis a Tisza-tó körül

Az elmúlt hónapban 4 ezer 695 biciklis haladt át a Kiskörei Vízlépcső üzemi hídján, ami júniusi rekordnak számít.

Sz. E.

Fotó: Shutterstock

Az elmúlt hónapban 4 ezer 695 biciklis haladt át a Kiskörei Vízlépcső üzemi hídján, ami júniusi rekordnak számít – tájékoztatott a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (KÖTIVÍZIG). Viszonyításképpen arról is beszámolt a kiskörei szakaszmérnökség, hogy az utóbbi öt esztendőben átlagosan két-két és fél ezren, ezren pedáloztak át a Tisza-tó duzzasztóműve felett a nyár első havában. Megtudtuk azt is, hogy az idei első félévben összesen 11 ezer 629 kerékpárost jegyeztek, s ez meghaladja 2008, 2010 és 2011 egész éves forgalmát.

A szakaszmérnökségen egyébként 2008-tól kísérik figyelemmel a tó körüli és a duzzasztóművön áthaladó kerékpáros forgalmat. Az adataik egyértelműen alátámasztják a Tisza-tavi kerékpáros turizmus egyre népszerűbbé válását.

Az idei júniusi forgalom mindenképpen kiemelkedőnek minősül, hiszen eddig csak 2015 és 2016 májusában regisztráltak ennél több biciklist egy hónap alatt, ám mindkét esetben versenyzők adták a teljes havi forgalomnak körülbelül a harmadát. Az idei év júniusában azonban nem rendeztek hivatalosan versenyt, azaz feltehetően mind a 4 ezer 695 kerékpáros szabadidejében indult neki a távnak.

Címkék#civil élet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában