Túrázók, figyelem!

2018.01.19. 15:03

Síelni, szánkózni is lehet majd a hétvégén

Január harmadik hétvégéjén havas tájakkal találkozhatnak a Mátra és a Bükk magasabban fekvő területein. Jó hír a síelőknek és szánkózóknak, hogy a hétvégi napokon sportolásra alkalmas pályákat találnak, akár síelnek, akár szánkóznak.

Az Egererdő Zrt. pénteken arról tájékoztatta portálunkat, hogy az időjárás előrejelzések alapján felhős égre, hóesésre számíthatunk. Aki a szabadba vágyik csúszós sáros/havas felületekre számítson. Megfelelő lábbeli és hegyes, szegecselt túrabot használatát javasolják.

- A társasvadászatok január hónapban még tarthatnak, ezért kérjük, kísérjék figyelemmel az aktuális információkkal kapcsolatban a közösségi oldalunkat. Ezen a hétvégén lesz a „Transzbükki átkelés” Szilvásvárad és Felsőtárkány között Éleskő-vár, Ispán-hegy, Kettős-bérc, Kőrös-lyuki-barlang, Tar-kő és a Stimecz-ház érintésével. A program egyben ötödik alkalommal állít emléket a 2013-ban elhunyt Erőss Zsolt hegymászónak – közölték.

Tájékoztattak arról is, hogy a lakosság egyre nagyobb számban keresi fel az erdőt kikapcsolódás céljából. A 2009. évi „erdőtörvény” az erdőlátogatásra vonatkozólag rendelkezéseket fogalmaz meg. Ennek értelmében a teljesítménytúrák sportversenyek megrendezéséhez (nyilvánosan meghirdetett rendezvény, nevezési díj és szintidő kapcsolódik hozzá) az erdőgazdálkodó előzetes hozzájárulása szükséges. Az ezzel kapcsolatos kérelmeket az időpont, helyszín, útvonal, térképrészlet mellékletekkel az az [email protected] e-mail címre lehet eljuttatni a szervező elérhetőségeivel együtt.

Az Egererdő Zrt. ezen kívül felhívja a figyelmet arra, hogy az erdei kisvasutak Mátravasút, Szilvásváradi Állami Erdei Vasút és a Felsőtárkányi Erdei Vasút menetrend szerint jelenleg nem közlekednek.

Szilvásváradon a Szalajka-völgy látogatható, és az Istállós-kői barlang egy új kitáblázott nyomvonalon közelíthető meg. Nagy sárra és csúszós felületekre számítson az, aki nekivág. A völgyben az aszfaltozott úton kellemes sétát tehetnek és meglátogathatják a Zilahy Aladár Erdészeti Múzeumot, amely naponta 8.30-15.00 óra között várja látogatóit.

További információk ide kattintva érhetőek el.

Címkék#heves megye

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában