eger

2017.09.25. 20:38

Soha nem adta fel álmait a lábbal festő művésznő

Nem mindennapi tárlat nyílt a megyeszékhelyen hétfőn, a Szent Hedvig Kollégium galériájában. Vagyon Mária lábbal festőművész 30 éve ecsettel elnevezésű tárlatán az alkotó legszebb munkáit tekinthetik meg az érdeklődők, egészen október 8-ig.

Süli K.

A kiállítást dr. Vácity József, a Markhot Ferenc Kórház főigazgatója nyitotta meg, az esemény fővédnöke Soltész Gergely, az Eger Sikeréért Egyesület elnöke volt.

Dr. Vácity József úgy fogalmazott: Mária mozgássérültsége ellenére boldog, sokak számára példamutató életet él, és segít mindannyiunknak rávilágítani arra, hogy mindennapi panaszaink sokszor semmiségek, egy mozgássérült ember problémáihoz képest. Ezért méltatlankodás helyett inkább örülnünk kellene, hogy egészséges, teljes életet élhetünk.

A látogatók nem mindennapi kiállításban gyönyörködhetnek Fotó: Berán Dániel

Mivel az alkotó nem tudott jelen lenni a megnyitón, a szervezők egy bemutatkozó kisfilmet vetítettek le Vagyon Máriáról, melyből kiderült, annak idején a művésznőt felmentették a rajzórák alól, mondván, hogy nem képes rá. Ekkor kezdett el lábbal alkotni, és fejlesztette az évek során művészi szintűre tudását. Ma már hálás az oktatóinak, elmondása szerint semmit nem változtatna az életén, ő boldog, és azt üzeni az embereknek, hogy soha ne adják fel álmaikat.

Süli K.

Címkék#egér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában