egerszalók

2017.09.25. 15:30

Sok a vendég, alig győzik szállással

A fürdőszezon lezárultával Varga Istvánt, a település polgármesterét arról kérdeztük, milyenre sikerült az idei idegenforgalmi évad a faluban. Szavai szerint a Gyógy­vizek Völgyében a három fürdő megtette a hatását.

S. S.

Varga István polgármester Fotó: Korsós Viktor

– Tapasztaltuk, hogy sokkal több vendég volt, mint korábban bármikor. Az egri K2-es útnál induló völgyút lezárása megnövelte az átmenő gépjárműforgalmat is, így nem csak a turisták, de az átutazók járművei is időnként szokatlanul nagy tumultust okoztak – fogalmazott a faluvezető.

A polgármester szavai szerint a vendégéjszakák számában, a falusi vendégházak kihasználtságában is megmutatkozott, hogy mind népszerűbbé lesz a fürdőhely. Úgy tűnik, nincs annyi szállás például Demjénben, hogy minden érdeklődőt kiszolgáljon, így a szalóki szálláshelyeket is bevonják az ellátásba. A szállodák alapjában véve jól működtek, a remélt forgalmat is túlteljesítették.

– A település arculatát folyamatosan igyekeztünk rendben tartani, nagyobb figyelmet fordítottunk a virágosításra, a közterületek gondozására.

Varga István polgármester Fotó: Korsós Viktor

Érzékeljük is, hogy igényük van az ide látogatóknak a szép környezetre – tette hozzá Varga István, aki elmondta: a nyáron folytatták a járdafelújításokat, térkövezéseket. Idén már beindították a sétabuszukat, a turisztikai TDM tulajdonában lévő „tücsök­buszt”, ami hamar kedveltté lett. Az idegenforgalom szempontjából a július és az augusztus volt nagyon erős.

S. S.

Címkék#Egerszalók

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában