Andornaktálya

2018.01.22. 14:20

Sűrűn törik a vezeték a Rákóczi úton

Csőtörés történt csütörtökön a község főútján, a Rákóczi út 35. szám előtt. Ez az esemény lassan megszokottá válik errefelé, hiszen bő fél éven belül ez már a harmadik meghibásodás.

S. S.

Ezért is kérdeztük Bárdos Zsoltot, a Heves Megyei Vízmű Zrt. Egri Üzemegységének üzemvezető főmérnökét arról, hogy mi okozza a gyakori meghibásodást.

A szakember szerint a csőtörések, ivóvízhálózati meghibásodások kialakulásában szerepet játszott az érintett útszakasz jelentős közúti forgalma, a gépjárművek által okozott nagy terhelés. A legutóbb bekövetkezett esettel kapcsolatban a főmérnök azt mondta, hogy a munkatársai az érintett vezetékszakaszt kizárva haladéktalanul megkezdték a kétszáz milliméteres KM-PVC műanyag ivóvíz­gerincvezetéken lévő hiba javítását. A munkák elvégzése félpályás útlezárás, forgalomirányítás mellett történt.

A vízmű dolgozói javítják a burkolatot Fotó: Sike Sándor

– A hibás vezetékszakasz cseréjét, javítását még aznap délután két órára elvégeztük, visszaállítottuk az ivóvíz-szolgáltatást. Az útburkolat helyreállítása ugyanakkor pénteken fejeződött be. Az időjárásnak megfelelő technológiával dolgoztunk, úgynevezett „­fóliás beton” burkolatot készítettünk. A javítási terület jelenleg a forgalom elől el van zárva. A beton kötését, az útburkolat megszilárdulását követően, január 23-án, kedden adjuk vissza a forgalom számára ezt a részt – mondta el a Heol kérdésére az üzemvezető főmérnök.

A szakember ­tájékoztatása szerint az útburkolat végleges helyreállítását, aszfaltozását tavasszal az aszfaltkeverők beindítását követően, a lehető legkorábbi időpontban elvégzik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában