eger

2017.12.11. 15:03

Téli felkészítés közbiztonsági referenseknek

Értekezletet tartott az Egri Katasztrófavédelmi Kirendeltség közbiztonsági referenseknek, melynek célja a téli időjárás okozta kihívásokra való megfelelő felkészülés és tapasztalatcsere volt.

HMKI/HEOL

Fotó: HMKI

Az évzáró értekezleten részt vett, majd a szervezetüket érintő rendkívüli időjárással kapcsolatban szerzett tapasztalatokról előadást is tartott az: Eger Rendőrkapitányság, Eger Mentőállomás, Magyar Közút Nonprofit Zrt. Heves Megyei Igazgatóság, EVAT Egri Vagyonkezelő és Távfűtő Zrt., Heves Megyei Vízmű Zrt.-Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt., ÉMÁSZ Nyrt. Eger, TIGÁZ-DSO Kft., Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet; és az Egri Katasztrófavédelmi Kirendeltség egy-egy vezetője vagy képviselője – tájékoztatott a megyei katasztrófavédelem hivatalos honlapján.

Közölték: az értekezletet Mérai Péter tű. alezredes az Egri Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője nyitotta meg, majd a résztvevőket ellátta információval, hogy milyen lakosságvédelmi intézkedéseket kell megtenni a meteorológia és veszélyhelyzeti előrejelzések figyelembe vételével. Felhívta a figyelmet arra is hogy az előrejelzések folyamatos figyelembevételével és a lakosság tájékoztatásával a rendkívüli időjárás okozta káresemények számai mérsékelhetők.

Fotó: Eger KVK

A felkészítés során a téli időjárásra történő felkészülés települési feladatait is egyeztették. Ezt követően a vis maior pályázatok benyújtásával és felhasználásával, valamint ellenőrzésével kapcsolatos információt kaptak az érintettek. A tanácskozás végén a szervezetek megtárgyalták a 2017. évben történt eseményeket és azok tanulságait.

Címkék#egér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában