kerecsend

2018.02.18. 19:32

Jubiláltak a lokálpatrióták

Tíz éves múltjukra emlékeztek szombat este Kerecsendi Lokálpatrióta Egyesület tagjai. Az ünnepi közgyűlés a helyi vegyes kórus műsorával kezdődött, majd négy helyi fiatal szavalt az összetartozás, a szeretet fontosságáról.

B. K.

A hangulatot e hastáncosok műsora emelte, majd Békési Gyuláné, az egyesület jelenlegi vezetője köszöntötte a vendégeket. Megemlékezett és köszöntötte a rendezvényen megjelent alapító tagokat is. Megtudtuk 2008-ban húsz lelkes, helyi civil hozta létre a szervezetet azzal a céllal, hogy őrizzék a helyi hagyományokat, virágosabbá, kulturáltabbá tegyék a falut, illetve kirándulásokkal, programokkal erősítsék a helyiek összetartozását.

2010-től Békési Gyuláné vette át az egyesület vezetését, s azóta számos programot szerveztek, több alkalommal sikeresen pályáztak céljaik elérésére. Jó kapcsolatot ápolnak a helyi civil szervezetekkel, számos emlékezetes programot szerveztek a tagsággal. Jelenleg is több pályázatuk vár elbírálásra. Összefogtak a helyi Német Kisebbségi Önkormányzattal is, akikkel közös célokat tűztek ki.

Az idén szeretnének részt venni egy budapesti kiránduláson is, amelynek keretében a Parlamentbe is szeretnének bejutni, az épületet belülről is megcsodálni.

Békési Gyuláné érdeklődésünkre elmondta, számára a legnagyobb siker az, hogy a tagság nem egy elit klub, hiszen minden jó szándékú ember bekapcsolódhat a közösségbe, legyen az bármilyen származású, vallású ember. A cél az, hogy mindenki kötődjön a településhez, ahol él, és építő közösségre találjon. Az est a vacsorát követően vetítéssel zárult, ahol felelevenítették az elmúlt tíz év legemlékezetesebb pillanatait. A legközelebb március 10-én délután 3 órakor találkozik a tagság a már hagyományosnak szokásos fánkpartin.

Címkék#kerecsend

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában